ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο το Σάββατο - Η Κυριακή η πιο επικίνδυνη μέρα του "Νέαρχου" (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:09:00 μ.μ. | | | |
Τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο το Σάββατο - Η Κυριακή η πιο επικίνδυνη μέρα του "Νέαρχου" (βίντεο)
Παροδικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και νότια, με τοπικές βροχές στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, αναμένονται το Σάββατο, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα υπάρχει πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.


Τις πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές ομίχλες στα κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 18, στην Ήπειρο από 0 έως 21, στη Θεσσαλία από -1 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 20-21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 19, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 9 έως 20-21 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 20 βαθμούς, ενώ στο Καστελόριζο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 21-22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στο Ιόνιο ανατολικοί με εντάσεις έως 6 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις 3-4 Μποφόρ και πιθανώς στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16-17 βαθμούς.


Κλέαρχος Μαρουσάκης: Η Κυριακή είναι η πιο επικίνδυνη μέρα.

Ανησυχία προκαλεί ο μεσογειακός κυκλώνας «Νέαρχος». Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης με ανάρτησή του αναφέρει, πως θα υπάρξουν τελικά και περιοχές της Ελλάδας, πέραν της Κρήτης, που κινδυνεύουν.

Ποιες είναι οι τρεις άλλες που κινδυνεύουν

«Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, Ο Μεσογειακός κυκλώνας έχει πλέον σχηματιστεί και οργανώνεται περισσότερο στα ανατολικά νοτιοανατολικά θαλάσσια τμήματα της Σικελίας (πρώτος χάρτης – εικόνα Μετεωρολογικού δορυφόρου). Θα στροβιλιστεί στην αυτή περιοχή για αρκετές ώρες δοκιμάζοντας τις αντοχές των Μετεωρολογικών μοντέλων και μαζί τους και εμάς των Μετεωρολόγων.

Θα δούμε πιθανότατα τις προγνώσεις να αλλάζουν σε κάθε κύκλο ανανέωσης των προγνωστικών στοιχείων μιας και είναι αδύνατο να προσδιοριστεί με ακρίβεια η τροχιά αυτού του συστήματος κακοκαιρίας.

Τα πρωινά στοιχεία θέλουν να επηρεάζονται με αρκετά μεγάλη δυναμική τα ανατολικά και νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα της χώρας μας και ιδιαίτερα το διήμερο Κυριακή Δευτέρα.

Περιοχές όπως η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Μην ξεχνάμε ότι η Κρήτη μας έχει δοκιμαστεί τελευταία και από τους σεισμούς.Παραμείνετε διαρκώς ενημερωμένοι δείχνοντας την απαιτούμενη προσοχή!!!

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Η Κυριακή η πιο επικίνδυνη ημέρα

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη η πιο επικίνδυνη ημέρα είναι η Κυριακή στο νοτιοανατολικό Αιγαίο καθώς οι θάλασσες εκεί έχουν κρατήσει υψηλές θερμοκρασίες και το κύμα κακοκαιρίας θα ενταθεί εκεί. Ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ είπε, τέλος, ότι τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν να σχηματίζεται ένα νέο κύμα κακοκαιρίας μετά τον μεσογειακό κυκλώνα στα δυτικά το οποίο από την επόμενη εβδομάδα θα επηρεάσει τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ