ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Βιβάρι Αργολίδας: Πως είναι να κολυμπάς δίπλα σε κλωβούς ιχθυοκαλλιέργειας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:48:00 π.μ. | | | |
Βιβάρι Αργολίδας: Πως ειναι να κολυμπάς δίπλα σε κλωβούς ιχθυοκαλλιέργειας (βίντεο)
Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι θα μπορούσατε να κολυμπήσετε δίπλα στα ψάρια, να δείτε τον χώρο όπου ζουν και μεγαλώνουν μέχρι να φτάσουν ολόφρεσκα στο πιάτο σας; 

Αυτό έκανε η κολυμβητική ομάδα WeSwim η οποία κολύμπησε δίπλα σε κλωβούς εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας-μέλη της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) και διαπίστωσε με τα μάτια της την καθαρότητα και τη διαύγεια των νερών στα οποία ζουν τα ελληνικά ψάρια, που δικαίως είναι τόσο φημισμένα στο εξωτερικό για την εξαιρετική ποιότητά τους.
Κολυμπώντας γύρω από τους κλωβούς σε μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας στη Σαλαμίνα και στο Βιβάρι Αργολίδας, οι κολυμβητές παρατήρησαν ότι τα ψάρια μεγαλώνουν στο φυσικό τους περιβάλλον, σε σημεία με μεγάλα βάθη και ισχυρά ρεύματα, τα οποία βοηθούν στον αυτοκαθαρισμό της θάλασσας και στη διατήρηση του πλούτου της θαλάσσιας ζωής.

Στα νερά αυτά μπορείς άνετα να κολυμπήσεις ενώ αν είσαι τυχερός θα δεις και τις φώκιες, τις χελώνες και τους τόνους που συχνά περνάνε από εκεί κοντά.
Ένας βιότοπος με ποικιλόμορφη θαλάσσια πανίδα και χλωρίδα που ανενόχλητα συνεχίζει να υπάρχει και να αναπτύσσεται.

Τα νερά γύρω από τους κλωβούς είναι τόσο καθαρά που μπορείς να κολυμπήσεις χωρίς καμία ανησυχία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ποιότητα του νερού είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την επιτυχία μιας ιχθυοκαλλιέργειας. Αν το νερό ήταν βλαβερό, θα είχε τοξικά στοιχεία και δεν θα είχε αρκετά μεγάλη περιεκτικότητα σε οξυγόνο, το οποίο είναι απαραίτητο για την επιβίωση των ψαριών.
Συνεπώς, οι παραγωγοί προστατεύουν το θαλάσσιο περιβάλλον και κάνουν συνεχώς ελέγχους και μετρήσεις στο νερό κάτω και γύρω από τους κλωβούς για να διασφαλίσουν την άριστη ποιότητά του – αυτό φαίνεται εάν απλώς κολυμπήσουμε δίπλα τους.

Δεν ξέρουμε αν το γνωρίζετε, αλλά η υδατοκαλλιέργεια έχει πολύ μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε σχέση με άλλες μορφές εντατικής εκτροφής πρωτεϊνών, όπως για το μοσχάρι, το χοιρινό και το κοτόπουλο. Μήπως να ξανασκεφτείτε την επιλογή μιας pescatarian διατροφής; Μάθετε περισσότερα εδώ: fishfromgreece.com
Μετά το κολύμπι, οι κολυμβητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ολόφρεσκες τσιπούρες και λαβράκια με τη σφραγίδα ποιότητας Fish from Greece σε ψαροταβέρνες της περιοχής – κυριολεκτικά από τη θάλασσα στο πιάτο!
Στόχος των δύο αυτών κολυμβητικών event από την πλευρά της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας, η οποία αυτή τη στιγμή εκπροσωπεί το 80% της εγχώριας παραγωγής, ήταν να αναδειχθεί ο πλούτος και η βιοποικιλότητα των ελληνικών θαλασσών, η καθαρότητα και η διαφάνεια των νερών στα οποία ζουν τα ψάρια μας, αλλά και το γεγονός ότι η ιχθυοκαλλιέργεια και ο τουρισμός είναι δύο δραστηριότητες που μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά.

Κολυμπάμε λοιπόν και γνωρίζουμε το ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας!

Στο Βιβάρι Αργολίδας
"Κολυμπάμε και γνωρίζουμε το φρέσκο ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας στο πρώτο Gastro-Swim event που διοργάνωσε η ΕΛΟΠΥ το Σάββατο 04 Σεπτεμβρίου 2021, στο Βιβάρι, έξω από το Ναύπλιο, σε συνεργασία με την κοινωνική – μη ανταγωνιστική ομάδα κολύμβησης WeSwim. Η ομάδα κολύμπησε στα πεντακάθαρα νερά δίπλα από τους κλωβούς της εταιρείας – μέλος της ΕΛΟΠΥ, «ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ, Ιχθυοκαλλιέργειες Μητσάκου». Εκεί, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά το φυσικό περιβάλλον των ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας και να ενημερωθούν από τον Ιχθυολόγο της μονάδας για τη διαδικασία εκτροφής, τις τροφές, τα πρότυπα ευζωίας και τις προδιαγραφές ποιότητας που ακολουθούνται. Στόχος του κολυμβητικού αυτού event ήταν να αναδείξουμε τον πλούτο των ελληνικών θαλασσών, την καθαρότητα και διαύγεια των νερών στα οποία ζουν τα ψάρια μας, αλλά και το γεγονός ότι η ιχθυοκαλλιέργεια και ο τουρισμός είναι δύο δραστηριότητες που συνυπάρχουν αρμονικά."

Στην Σαλαμίνα
"Η αγάπη για την θάλασσα συνέδεσε για άλλη μια φορά την ΕΛΟΠΥ με τους κολυμβητές της WeSwim, οι οποίοι γνώρισαν το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζουν και μεγαλώνουν τα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας κολυμπώντας δίπλα στους κλωβούς από τις «Ιχθυοκαλλιέργειες Αργοσαρωνικός», εταιρεία-μέλος της ΕΛΟΠΥ. Ο πλούτος και η βιοποικιλότητα της θάλασσας αλλά και η καθαρότητα και διαύγεια των νερών στα οποία ζουν τα ελληνικά ψάρια, αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η ιχθυοκαλλιέργεια και ο τουρισμός είναι δύο δραστηριότητες που μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά."

Πηγή: thetoc.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ