ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Ανδριανός: Τρία νέα τμήματα μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού στην Ερμιονίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:06:00 μ.μ. | | |
Ανδριανός: Τρία νέα τμήματα μετεκπαίδευσης του Υπουργείο Τουρισμού στην Ερμιονίδα
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε συνέχεια της συνεργασίας και της επανειλημμένης επικοινωνίας για την ανάγκη ενίσχυσης της τουριστικής εκπαίδευσης στην Αργολίδα, είχα συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού, αρμόδια για θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και ειδικών μορφών τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη η οποία με ενημέρωσε ότι σε αυτή τη φάση θα προχωρήσει στη λειτουργία τριών τμημάτων μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού στην Ερμιόνη με αντικείμενα την Υπηρεσία Υποδοχής (ρεσεψιόν), τον Επισιτισμό (σερβιτόροι/ες) και την Οροφοκομία (καμαριέροι/ες) με την οργανωτική και διοικητική υποστήριξη του ΙΕΚ Τουρισμού Πελοποννήσου το οποίο εδρεύει στο Άργος.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη συνεχιζόμενη κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα του τουρισμού και αφορά 75 δικαιούχους, ήδη εργαζομένους στον τουριστικό τομέα ή πρόσκαιρα ανέργους, οι οποίοι διαθέτουν μόνον εμπειρική γνώση του αντικειμένου εργασίας τους. Η διδασκαλία έχει συνολική διάρκεια 380 ώρες και περιλαμβάνει θεωρητικό καθώς και εργαστηριακό κομμάτι, ενώ οι μετεκπαιδευόμενοι δικαιούνται για όσο διαρκεί το πρόγραμμα επίδομα μετεκπαίδευσης, που καθορίζεται και καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ.

Τα προγράμματα αυτά απαντούν σε μια υπαρκτή ανάγκη ιδιαίτερα μετά τη φετινή αύξηση της τουριστικής κίνησης και στην Αργολίδα, και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, προσφέροντας ιδίως σε νέους ανθρώπους χρήσιμη εκπαίδευση».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ