ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Σπουδαία η συνεισφορά της εταιρείας Αφοί Χριστοδούλου στην προστασία του περιβάλλοντος της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:15:00 π.μ. | | |
Σπουδαία η συνεισφορά της εταιρείας Αφοί Χριστοδούλου στην προστασία του περιβάλλοντος της Αργολίδας
Η ΑΦΟΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, η γνωστή βιομηχανία επεξεργασίας φρούτων στην Αγία Τριάδα, συνεχίζει δυναμικά να δείχνει το ενδιαφέρον της για την προστασία του περιβάλλοντος με νέα έργα και επενδύσεις.

Ήδη από το 2017, εν μέσω οικονομικής κρίσης, η εταιρεία έχει επενδύσει €1.500.000 για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων που διαθέτει (βιολογικός καθαρισμός) και την εγκατάσταση νέου συστήματος επεξεργασίας υγρών αποβλήτων για την παραγωγή μελάσας ζωοτροφών.

Επιπλέον, η εταιρεία είναι η πρώτη στο Ναύπλιο που εγκατέστησε φωτοβολταϊκό σταθμό (ΦΒ) αξίας €500.000, συνολικής ισχύος 1 Μεγαβάτ (MW) στη στέγη του εργοστασίου της, κάτι που αποτελεί ορόσημο για τον Νομό Αργολίδας.

Μέσω του έργου αυτού καλύπτει το 25-30% των ετήσιων αναγκών της σε ενέργεια. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο, αν αναλογιστεί κανείς ότι με το συγκεκριμένο φωτοβολταϊκό σύστημα αποτρέπεται η εκπομπή 1.150 τόνων διοξειδίου του άνθρακα ανά χρόνο, όσο δηλαδή θα απορροφούσαν 223.000 τετραγωνικά μέτρα δάσους ή 111.000 δέντρα περίπου.

Η ΑΦΟΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ συνεχίζει με υπευθυνότητα την εξέλιξή της σε πράσινη βιομηχανία έχοντας ως διαχρονική δέσμευσή της την προστασία του περιβάλλοντος, τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και την αειφόρο ανάπτυξη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ