ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Πέθανε θηλυκή γορίλας στα χέρια του ανθρώπου που της είχε σώσει τη ζωή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:06:00 μ.μ. |
Πέθανε θηλυκή γορίλας στα χέρια του ανθρώπου που της είχε σώσει τη ζωή
Πέθανε η γορίλας Ndakasi, μια ορφανή γορίλας, που είχε υιοθετηθεί πριν από 10 χρόνια από το Πάρκο Virunga.
Το 2007, ο μικρός τότε γορίλας, ήταν ορφανός όταν διασώθηκε από τον Μπάουμα και μεταφέρθηκε στο Εθνικό Πάρκο. Οι δύο τους, έκτοτε, έγιναν αχώριστοι φίλοι με τον γορίλα να αντιλαμβάνεται τον δασοφύλακα σαν παρένθετο γονιό του. «Όποτε με βλέπει ανεβαίνει στην πλάτη μου όπως θα έκανε με τη μητέρα του», είχε πει ο δασοφύλακας σχετικά.

Η φωτογραφία που την δείχνει στις τελευταίες της στιγμές, στην αγκαλιά του ανθρώπου που την φρόντιζε όλα τα χρόνια που πέρασε στο πάρκο, συγκινεί και μας θυμίζει τα αισθήματα που νιώθουν τα ζώα, ακόμα και τα άγρια ζώα, για τους ανθρώπους που τα φροντίζουν. 

Τους δεσμούς τρυφερότητας και αγάπης που αναπτύσσονται ανάμεσα στα ζώα και τους ανθρώπους που τους δείχνουν αγάπη και στοργή.

Η Ndakasi πέθανε μετά από ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας θλίψη σε όλο το Πάρκο.

Το Πάρκο Virunga είναι ένας χώρος προστασίας των αγρίων ζώων που είναι υπό την αιγίδα της UNESCO και βρίσκεται στο Κονγκό. Είναι το Πάρκο με την μεγαλύτερη βιοποικιλότητα όσον αφορά τα είδη των άγριων ζώων που φιλοξενούνται εκεί. Σε μια περιοχή που έχει υποστεί τις συνέπειες του πολέμου και των άγριων συμπλοκών διαφορετικών ομάδων, 689 Rangers κάνουν ότι μπορούν για να προστατεύσουν τα ζώα. Μεταξύ αυτών και τους τελευταίους γορίλες των βουνών, όπως η Ndakasi.

Ο Αντρέ Μπάουμα που την φρόντιζε έγραψε για τον θάνατό της ότι "με βοήθησε να καταλάβω τον δεσμό ανάμεσα στους ανθρώπους και τους μεγάλους γορίλες και γιατί πρέπει να κάνουμε τα πάντα να τους σώσουμε.

Είμαι υπερήφανος που αποκαλούσα τη Ndakasi φίλη μου. Την αγαπούσα σαν παιδί μου και η χαρούμενη προσωπικότητά της μου έφερνε πάντα το χαμόγελο στα χείλη. Θα μας λείψει σε όλους στο Virunga η Ndakasi."
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ