ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Κορωνοϊός: Ανησυχία για Β. Ελλάδα και Πελοπόννησο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:42:00 μ.μ. | |
Κορωνοϊός: Ανησυχία για Β. Ελλάδα και Πελοπόννησο (βίντεο)
Την ανησυχία τους για την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και για την πίεση που αρχίζει να δέχεται εκ νέου το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη χώρα μας εξέφρασαν η υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.


Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της Covid 19 στη χώρα μας, επισημάνθηκε ο προβληματισμός για το γεγονός ότι καταγράφεται σημαντική αύξηση των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία, ήτοι πάνω από 200 ανά ημέρα.

«Σήμερα είχαμε και πάλι πολλά νέα κρούσματα», δήλωσε η κυρία Γκάγκα λαμβάνοντας τον λόγο κατά την ενημέρωση, εκφράζοντας την ανησυχία της για την εξέλιξη της πανδημίας.

Παρουσίασε δε μία σειρά από γραφήματα, στα οποία περιγράφεται η κλιμάκωση της πανδημίας στη χώρα μας, ιδίως στις Υγειονομικές Περιφέρειες της Μακεδονίας.

Ειδικότερα, η κυρία Γκάγκα παρουσίασε την κατάσταση στις ΜΕΘ στην τρίτη και τέταρτη ΥΠΕ και όπως είπε υπάρχουν αρκετοί διασωληνωμένοι, με την πλειονότητα να είναι ανεμβολίαστοι. Επίσης, σε κοινούς θαλάμους με μεγάλη υποστήριξη οξυγόνου οι περισσότεροι ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι.


Παπαευαγγέλου: Μονόδρομος ο εμβολιασμός, σημαντική η αύξηση των κρουσμάτων σε Βόρεια Ελλάδα, Πελοπόννησο και Δυτ. Ελλάδα

Αυξήθηκε κατά 28% το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πανδημία, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Επίσης, όπως είπε, έχει αυξηθεί και το ποσοστό της θετικότητας.

Επισήμανε ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε σημαντικά στα Γρεβενά, την Ημαθία και την Μαγνησία, ενώ σημαντική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου καταγράφεται για πρώτη φορά στο μεγαλύτερο μέλος της Πελοποννήσου, αλλά και στη Δυτική Ελλάδα.

Μάλιστα, τόνισε ότι πλέον καταγράφονται πάνω από 200 νέες εισαγωγές ασθενών ανά ημέρα, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι στη Βόρεια Ελλάδα η πληρότητα στις ΜΕΘ Covid εξακολουθεί να ξεπερνά το 90%.

Αναφερόμενη στην Βόρεια Ελλάδα, είπε ότι η πορεία που διαγράφει η πανδημία είναι διαφορετική, καθώς παρατηρείται σημαντική αύξηση.

Στην Θεσσαλονίκη το επιδημιολογικό φορτίο βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, εμφανίζοντας σημεία σταθερότητας. Αυξήθηκαν κατά 30% οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία και ιδιαίτερα στην Β. Ελλάδα παρατηρείται αυξανόμενη πίεση στο σύστημα υγείας, όπου η κάλυψη των ΜΕΘ είναι στο 90%.

Όπως είπε η κυρία Παπαευαγγέλου, στην Ξάνθη και τη Δράμα παρατηρείται αύξηση της θνητότητας συνέπεια της Covid 19.

Η κυρία Παπαυαγγέλου αναφέρθηκε επίσης στη σημασία των εμβολίων, τονίζοντας ότι προσφέρουν προστασία σε όλους και πρόσθεσε ότι όλοι οι νέοι που έχασαν την ζωή τους ήταν ανεμβολίαστοι.


«Αυτό που κυρίως εντυπωσιάζει είναι ότι δεν έχει παρατηρηθεί αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης στη Βόρεια Ελλάδα ιδίως σε περιοχές με μκρά ποσοστά εμβολιασμένων, γεγονός που συνεπάγεται ότι αρκετοί πολίτες εξακολουθούν να είναι διστακτικοί απέναντι στον εμβολιασμό. Δεν πρόκειται να κουραστούμε να παροτρύνουμε ακόμη και τους πλέον διστακτικούς να πάνε και να εμβολιαστούν», είπε η κυρία Παπαευαγγέλου κι επεσήμανε για ακόμη μία φορά ότι το εμβόλιο συνιστά «μονόδρομο» σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ