ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Ναύπλιο: Παρουσιάσεις βιβλίων στο Φουγάρο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:23:00 μ.μ. | | |
Ναύπλιο: Παρουσιάσεις βιβλίων στο Φουγάρο
Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στις 7.30 μμ, η Βιβλιοθήκη Ανθός του ΦΟΥΓΑΡΟΥ και οι εκδόσεις SOAP σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Ένας "Ιδιότροπος" άνθρωπος», που αποτελεί το δεύτερο βιβλίο της συγγραφέα Ράνιας Καραΐσκου .
Η συγγραφέας στο νέο της μυθιστόρημα παρουσιάζει μικρές αφηγηματικές ιστορίες που προέρχονται τις περισσότερες φορές από εμπειρίες της ίδιας. Αποτυπώνει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο την καθημερινότητα άλλοτε με χιούμορ και διακωμώδηση και άλλοτε με την σκληρή ανάγνωση της πραγματικότητας.

Η Ράνια Καραΐσκου αφηγείται τη ζωή μιας γυναίκας με τους πολλαπλούς της ρόλους (εργαζόμενη, νοικοκυρά, μητέρα, σύντροφος) αποδεικνύοντας συνεχώς με συγκίνηση, πάθος και ειλικρίνεια πως η ζωή έιναι συνεχώς ένα δύσκολο παιχνίδι που όμως πάντα με επιμονή και θέληση όλοι βγαίνουν νικητές.

Όπως αναφέρει και η ίδια :

«Αν με φυλακίσεις, μ’ έχασες!» λέω καμιά φορά δυνατά στον εαυτό μου, έτσι καλού κακού, μην τύχει και καμιά φορά το ξεχάσω! Βλέπετε δεν αντέχω ούτε για αστείο να βρεθώ «στη γωνία» ούτε «με δεμένα χέρια», εγκλωβισμένη κι ανυπεράσπιστη.

Ένας «ιδιότροπος» άνθρωπος στο επίκεντρο της ζωής και όχι «στη γωνία» λοιπόν, μια «ιδιότροπη» στάση ζωής που καταλήγει να είναι ιδιαίτερα γοητευτική σε ένα εξίσου γοητευτικό αφήγημα από την αρχή μέχρι το τέλος.

Ομιλητές της παρουσίασης βιβλίου θα είναι:

· Ο Θεοδόσης Σπαντιδέας, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ και Αντιπρόεδρος. ΕΣΛΑ.

· Η Μαρία Φακιολά, Δικηγόρος.

· Ο Γιάννης Τσιόδρας, Υπεύθυνος της Βιβλιοθήκης Ανθός

Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Απαιτούμενο rapid test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού / νόσησης σε ισχύ.

Πληροφορίες- κράτηση θέσης
27520 47380 | info@anthosfougaro.gr

Παρουσίαση βιβλίου «Η εξεγειρόμενη Ευρώπη του 1820-1821»


Η Βιβλιοθήκη Ανθός του ΦΟΥΓΑΡΟΥ και οι εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ σας προσκαλούν το Σάββατο 30 Oκτωβρίου 2021 στις 7.30μμ στην παρουσίαση του βιβλίου "Η εξεγειρόμενη Ευρώπη του 1820-1821, Τα δυτικοευρωπαϊκά κινήματα και η έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης", του ιστορικού και συγγραφέα Δημήτρη Κ. Γιαννακόπουλου.

Ο Δημήτρης Κ. Γιαννακόπουλος με το τελευταίο του έργο παρουσιάζει με λεπτομέρεια τον Αγώνα των Ελλήνων και τα παράλληλα Δυτικοευρωπαικά κινήματα καθώς τις σχέσεις που απέκτησαν μεταξύ τους. Επίσης με την ερευνητική του ματιά παρουσιάζει τα πρόσωπα και τις ιδέες τους που επηρέασαν δραστικά, αλλά και γεγονότα που μετέβαλαν καθοριστικά το πολιτικο-κοινωνικό περιβάλλον της Ελληνικής Επανάστασης του 1820-1821.

Μέσα από την ανάλυσή του, η οποία βασίζεται σε μια εκτενή βιβλιογραφία, αποδεικνύεται το δύσκολο εγχείρημα των Ελλήνων απέναντι στον Οθωμανικό ζυγό καθώς και οι επιδράσεις των Ευρωπαικών Φιλελεύθερων Κινημάτων τόσο στο εσωτερικό της προεπαναστατικής Ελλάδας αλλά και της μετεπαναστατικής .

Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο συγγραφέας:

Στη μελέτη αυτή εκτίθεται η άγνωστη στο ευρύτερο κοινό πορεία των ιταλοϊβηρικών κινημάτων του 1820-21, με έμφαση στις μεταξύ τους αλληλεπιδράσεις και στη σχέση τους με το momentum της ελληνικής εξέγερσης. Κυρίως όμως απασχολεί τον συγγραφέα της ο βαθμός της επίδρασης που δέχτηκε από το πνεύμα του ευρωπαϊκού φιλελευθερισμού μια εξεγειρόμενη εθνότητα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, θρησκευτικοκεντρικού χαρακτήρα, φιλορωσικού προσανατολισμού και ριζοσπαστικών επιδιώξεων.

Εξετάζει έτσι τη στάση της γενιάς της Ελληνικής Επανάστασης απέναντι στα δυτικοευρωπαϊκά κινήματα, όπως αυτή αποτυπώνεται στις «ιστορίες» και στα «απομνημονεύματα» σημαντικών εκπροσώπων της, και οδηγείται σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τις ελληνικές προσλήψεις του επαναστατικού πνεύματος της Δύσης στο κρίσιμο διάστημα της προετοιμασίας και της έκρηξης της πρώτης μεγάλης Επανάστασης του 19ου αιώνα.


Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

· Δημήτρης Κ. Γιαννακόπουλος, ιστορικός και συγγραφέας του βιβλίου

· Θανάσης Χρήστου, καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας Παν. Πελοποννήσου.

· Γιώργος Κόνδης, Δρ. Κοινωνιολογίας, Σχολή Καλών Τεχνών, Παν. Πελοποννήσου.

· Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Νικόλαος Μπουμπάρης, φιλόλογος-ιστορικός,Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας.



Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Απαιτούμενο rapid test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού / νόσησης σε ισχύ.

Πληροφορίες- κράτηση θέσης

27520 47380 | info@anthosfougaro.gr

 


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ