ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Γενική Συνέλευση στο Ναύπλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών

Γενική Συνέλευση στο Ναύπλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών
Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) διοργάνωσε τη διεξαγωγή Γενικού και Διοικητικού Συμβουλίου στο Ναύπλιο.

Η επιλογή της πόλης του Ναυπλίου, ασφαλώς, μόνο τυχαία δεν ήταν. Φέτος, ολόκληρο το ελληνικό έθνος γιορτάζει την επέτειο των διακοσίων ετών από την κήρυξη του Αγώνα για εθνική ανεξαρτησία, που οδήγησε στη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους το 1830 με το όνομα «Ελλάς», με πρώτο Κυβερνήτη τον Ιωάννη Καποδίστρια και πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου κράτους την πόλη του Ναυπλίου.

Πέρα, όμως, από το συμβολισμό της ίδιας της τοποθεσίας, η διεξαγωγή των ανωτέρω συμβουλίων ήταν, κατά γενική ομολογία, επιτυχής και σκόρπισε ιδιαίτερη χαρά στους συμμετέχοντες, διότι αποτέλεσε την ευκαιρία, μετά από αρκετό καιρό απομόνωσης λόγω της πανδημίας του COVID-19, να συναντηθούν δια ζώσης και να ανταλλάξουν από κοντά απόψεις και εμπειρίες.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των εργασιών του Γενικού Συμβουλίου, αρχικά οι εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων ενώσεων κλήθηκαν να τοποθετηθούν για θέματα γενικού και τοπικού ενδιαφέροντος. Να σημειωθεί ότι, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Π.Ε.ΑΧ., στις εργασίες συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Ελευθέριος Μπουρδανιώτης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., καθώς και ο Γενικός της Γραμματέας κ. Βασίλειος Στροσκίδης, αντιπρόσωπος για το Πανελλήνιο Συνέδριο των Αντιπροσώπων της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις από το νομικό σύμβουλο της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., τον οργανωτικό και το γενικό συντονιστή της λειτουργίας των Ενώσεων, τον Αντιπρόεδρο επικοινωνίας, τον Αντιπρόεδρο οικονομικών, τον Ταμία, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της συμβουλευτικής επιτροπής στον ΕΦΚΑ, από την επιτροπή προσφορών, τη Γραμματεία διεθνών σχέσεων και τέλος από τη Γραμματεία ισότητας φύλων. Η συνεδρίαση έκλεισε με τη διενέργεια διαλόγου και την επίλυση, από την αντίστοιχη Αντιπροεδρία, των αποριών και των προβληματισμών.

Την επόμενη μέρα, κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου, η συζήτηση επικεντρώθηκε περισσότερο σε θέματα διοικητικού χαρακτήρα και λειτουργίας της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. Συζητήθηκαν ποικίλα θέματα, υπήρξε διάλογος και μέσω δημοκρατικών διαδικασιών ψηφίστηκαν οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα που θα εξασφαλίσουν το μέλλον των Ενώσεων, της Ομοσπονδίας και γενικότερα την επίτευξη των κοινών στόχων, προς όφελος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συμπερασματικά, η αποτίμηση των εργασιών των Συμβουλίων έχει να επιδείξει ένα ξεκάθαρο θετικό πρόσημο. Κι αυτό, γιατί εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων Ενώσεων, παλαιότεροι και νεότεροι, μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή και να ανταλλάξουν απόψεις τόσο μεταξύ τους όσο και, κυρίως, με τους εκπροσώπους του δευτεροβάθμιου οργάνου, δηλαδή της Ομοσπονδίας. Ταυτόχρονα, οι τελευταίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν για όλες τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματα αλλά και να γίνουν κοινωνοί των απόψεων και των προβληματισμών που τους μετέφεραν οι τοπικές Ενώσεις.

Με άλλα λόγια, συνομολογείται ότι ο σκοπός, που ήταν η ανατροφοδότηση των πληροφοριών, ο γενικός συντονισμός και η στοχοθεσία, σε συνδυασμό με τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων για τις επόμενες κινήσεις, επετεύχθη.

Αυτή τη θεσμική εκπροσώπηση αξίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων!".
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ