ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εκπαιδευτικών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:36:00 π.μ. | |
Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εκπαιδευτικών
Όλοι τη Δευτέρα στην απεργία και στην συγκέντρωση των εκπαιδευτικών, 11:00 π.μ., Πλατεία Τριών Ναυάρχων, Ναύπλιο

Οι αγώνες των εκπαιδευτικών και των μαθητών, όλων των εργαζομένων, για την ολοπλευρη μόρφωση και την ενίσχυση του δημόσιου σχολείου δε γνωρίζουν απαγορεύσεις.

Συνάδελφοι,

Ένα μεγάλο μέρος των εργαζόμενων ταυτόχρονα είμαστε και γονείς και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ό,τι όπως και εμείς, έτσι και οι εκπαιδευτικοί, ως εργαζόμενοι βλέπουν τα δικαιώματα τους να συρρικνώνονται από την ακρίβεια, το πετσόκομμα των μισθών, την ανεργία, το υποστελεχωμένο σύστημα Υγείας –Πρόνοιας.

Η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας με μπαράζ αγωγών και αξιοποιώντας τον κατάπτυστο νόμο Χατζηδάκη επιδιώκει να επιβάλει τις αντιδραστικές ρυθμίσεις που μετατρέπουν τα σχολεία σε επιχειρήσεις και υποβαθμίζουν τη μόρφωση των παιδιών μας.

Αυτή η πολιτική που θέλει να μετατρέψει τα σχολεία σε εταιρείες και τη μόρφωση σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα έχει ήδη απορριφθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονιών, όλου του λαού.

Το στραπάτσο που έφαγε η κυβέρνηση με το 95% των εκπαιδευτικών να συμμετέχουν στην απεργία – αποχή από την διαδικασία κατηγοριοποίησης και υποβάθμισης των σχολείων, παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές από το Υπ. Παιδείας, την οδηγεί στον μόνο δρόμο που της έχει απομείνει, στην ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού.

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα εκπαιδευτικών και μαθητών και καλούμε όσους συναδέλφους μπορούν να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη, στις 11πμ, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, Ναύπλιο.

Με αποφάσεις "κατά παραγγελία" από τα δικαστήρια η απεργία - αποχή και ο συλλογικός αγώνας των εκπαιδευτικών ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης των σχολείων κρίνονται "παράνομα και καταχρηστικά" όπως άλλωστε συμβαίνει διαχρονικά για τη συντριπτική πλειοψηφία των απεργιών που κρίνονται στα δικαστήρια.

Ο αγώνας τους είναι η απάντηση στον αυταρχισμό της κυβερνητικής πολιτικής, στην επίθεση που εξαπολύει το Υπουργείο Παιδείας σε Συνδικαλιστικές οργανώσεις και συνολικά στον κλάδο των εκπαιδευτικών, στους αγώνες των μαθητών για κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

Το δίκιο θα κριθεί στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας!! Ο αγώνας για την ολόπλευρη μόρφωση μέσα από το αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο, είναι μονόδρομος!

Εργάτη κάνε υπόθεση δική σου το μέλλον και τη μόρφωση που θα έχει το παιδί σου!!

Στην αλληλεγγύη και στο συντονισμό των σωματείων, στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης θα ανοίξει ο δρόμος για να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι και για να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Κανείς μόνος του. Όλοι για έναν και ένας για όλους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ