ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Τουριστική Σχολή ΙΕΚ στο Άργος: Δωρεάν σπουδές στην επαγγελματική Μαγειρική - Ζαχαροπλαστική Τέχνη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:14:00 π.μ. | | |
Τουριστική Σχολή ΙΕΚ στο Άργος: Δωρεάν σπουδές στην επαγγελματική Μαγειρική - Ζαχαροπλαστική Τέχνη
Οι ενδιαφερόμενοι -νες που επιθυμούν να σπουδάσουν τον τομέα των τροφίμων στην ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας ( απογευματινό τμήμα) και είναι απόφοιτοι λυκείου μπορούν να καταθέσουν την ηλεκτρονική αίτησή τους μέχρι και την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 μέσω του συνδέσμου της Τουριστικής Σχολής Αργους ( www.mintour.edu.gr/ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΙΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2021 2022). 

Δημιουργούν τον λογαριασμό τους με το μειλ και τους κωδικούς τους, κατόπιν κάνουν την εγγραφή και υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά. 

¨O απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» της Τουριστικής Σχολής ΙΕΚ Πελ/.σου , με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που έχει αποκτήσει κατά την εκπαίδευσή του, μπορεί να αναλάβει υπεύθυνα την οργάνωση και τη λειτουργία μιας επαγγελματικής κουζίνας, ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου. 

Γνωρίζοντας την μαγειρική - ζαχαροπλαστική καθώς και την εστιατορική τέχνη, εργάζεται στην κουζίνα της επισιτιστικής ή ξενοδοχειακής μονάδας, επιμελείται και οργανώνει τη λειτουργία της, προετοιμάζει, παρασκευάζει και παραθέτει τα εδέσματα για μικρές και μεγάλες ομάδες ατόμων σύμφωνα με τις καθορισμένες προδιαγραφές ποιότητας της επισιτιστικής μονάδας και τα προβλεπόμενα επίπεδα υγιεινής¨. 

Είναι ένας εξειδικευμένος εργαζόμενος ικανός να χειρίζεται υπεύθυνα και αυτόνομα τα ακόλουθα θέματα: 

1. Τον ποιοτικό έλεγχο, τη συντήρηση και την αξιοποίηση των τροφίμων σε καταναλώσιμη ύλη. 

2. Την σωστή υγιεινή των τροφίμων. 

3. Την παρασκευή εδεσμάτων κάθε μορφής και ποικιλίας. 

4. Την οργάνωση και διοίκηση της κουζίνας. 

5. Τον τεμαχισμό και την προετοιμασία κρεάτων – πουλερικών – κυνηγιών – ψαριών – θαλασσινών και τη χρήση κάθε τεμαχίου. 

6. Τη σωστή σύνθεση κάθε μενού – εδεσματολογίου με βάση τις ισχύουσες αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις. 

7. Την παρουσίαση και διακόσμηση εδεσμάτων και την εναρμόνισή τους με το κατάλληλο κρασί . 

8. Την τέχνη της ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας. 

9. Την εφαρμογή αρχών κοστολόγησης των αναλωσίμων και μη ειδών, 

10. Την προμήθεια των αναλωσίμων ειδών και την σωστή αποθήκευσή τους . 

11. Την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομικής ταυτότητας. 

Οι απόφοιτοι καταρτιζόμενοι μετά απο 2 έτη δωρεάν κατάρτισης και 6 μηνών αμοιβόμενης πρακτικής άσκησης σε μονάδες επιπέδου αποκτούν 

Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης, η οποία οδηγεί σε Πτυχίο Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου 5, κατόπιν συμμετοχής στις εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης και έχουν τα απαραίτητα εφόδια ώστε να απασχοληθούν σε όλο το φάσμα της τουριστικής και ξενοδοχειακής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων επισιτιστικών επιχειρήσεων, κρουαζιεροπλοίων και επιχειρήσεων catering. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν πρόσθετες πληροφορίες αλλά και συμβουλευτική για την κατάθεση των ηλεκτρονικών αιτήσεών τους και στους υπαλλήλους της γραμματείας της σχολής στο Αργος στα τηλέφωνα 27510 20115 & 20127. 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ