ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Αγιασμός και απονομή Πτυχίων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Αργολίδας (βίντεο)

Αγιασμός και απονομή Πτυχίων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Αργολίδας
Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας, για την έναρξη των μαθημάτων Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων.
Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριος, ο οποίος μετά το πέρας της Ακολουθίας αφού εξέφρασε τις ευχές του στους καθηγητές και τους μαθητές της σχολής, τόνισε το διαχρονικό χρέος του ανθρώπου να υμνολογεί τον Θεό και εξήρε τους καθηγητές της σχολής για το πολυδιάστατο έργο τους.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Μητροπόλεως Αργολίδος
Στη συνέχεια ο Διευθυντής της Σχολής, Γρηγόρης Κακούρης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδας για την αμέριστη πατρική αγάπη και συμπαράσταση με την οποία περιβάλλει την Σχολή διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι όλοι οι καθηγητές θα συνεχίσουν να εργάζονται υπηρετώντας αυτό το διακόνημα.
Στον Αγιασμό της Νέας χρονιάς παρόντες ήταν οι καθηγητές της σχολής ,ο Δημήτριος Καρκαλάτος ,υποδιευθυντής της σχολής και πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, ο Κωνσταντίνος Ρούτουλας αντιδήμαρχος του Δήμου Ναυπλιέων και πρωτοψάλτης του προσκηνυματικού Ι.Ν Αγίου Αναστασίου και ο Ιωάννης Χαβιαρλής , Λαμπαδάριος του καθεδρικού Ι.Ν Αγίου Πέτρου Άργους, καθώς και η γραμματεία της Σχολής Πρεσβύτερος Θεόδωρος Στεργίου και η Πρεσβυτέρα Αικατερίνη Πολίτου.
Στο τέλος του αγιασμού , παρουσία τού Σεβασμιωτάτου πραγματοποιήθηκε η απονομή των Πτυχίων και Διπλωμάτων των επιτυχόντων στις Απολυτήριες εξετάσεις τού περασμένου Ιουνίου.
Η Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος η οποία ιδρύθηκε κατά το παρελθόν έτος 2017 με την πρωτοβουλία και ευλογία τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ.κ. Νεκταρίου και τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη επιστημονική καθοδήγηση τού κ. Διαμαντή Μαυραγάνη ΄Αρχοντος Μουσικοδιδασκάλου του Οικουμενικύ Θρόνου-Μουσουργού και ειδικού μουσικού συμβούλου.
Οι καθηγητές της σχολής προσπαθούν να μεταδώσουν στα παιδιά , στους νέους και στις νέες την τού Δαμασκηνού θεία τέχνη συμβάλλοντας στην διάσωση και ανάδειξη της Βυζαντινής Μουσικής η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Εθνικής και Πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και στην μουσική εκπαίδευση και ειδική κατάρτιση των Ιεροψαλτών που διακονούν και πρόκειται να στελεχώσουν τα Ιερά Αναλόγια της Ιεράς Μητροπόλεως.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ