ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Κορωνοϊός: Θέμα ημερών η ανακοίνωση νέων μέτρων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:31:00 μ.μ. | | |
Κορωνοϊός: Θέμα ημερών η ανακοίνωση νέων μέτρων
Η πίεση στο ΕΣΥ και τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού φέρνουν την κυβέρνηση να εξετάσει νέα μέτρα. Όπως έχει τονιστεί από υπουργούς αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δεν υπάρχει η πιθανότητα γενικευμένου lockdown. Μόλις χτες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι εφόσον ανακοινωθούν μέτρα θα αφορούν τους μεικτούς χώρους.


Παράλληλα, πολλοί μεταξύ των λοιμωξιολόγων τονίζουν ότι θα πρέπει να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε ορισμένους κλάδους όπως η εστίαση, αλλά η κυβερνηση είναι αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Επιπλέον εξετάζεται σοβαρά η πρόταση, οι ανεμβολίαστοι πολίτες να υποχρεούνται να κάνουν δύο rapid test εβδομαδιαίως για να προσέλθουν στην εργασία τους, με δική τους οικονομική επιβάρυνση, ενώ υπάρχει η σκέψη για περαιτέρω περιορισμούς στους ανεμβολίαστους όσον αφορά στην παρουσία τους σε μεικτούς, ανοιχτούς χώρους σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ.

Το προανήγγειλε άλλωστε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. «Περιορισμοί μπορεί να τεθούν σε ισχύ στους κοινούς χώρους που συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι για να προστατευτούν οι δεύτεροι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Αποφάσεις για ανοιχτούς - κλειστούς χώρους

Ένα θέμα που απασχολεί εδώ και μέρες την επιτροπή είναι ποιοι θεωρούνται ανοιχτοί και κλειστοί χώροι. Για το λόγο ότι πολλοί ιδιοκτήτες μπαρ, καφέ και εστιατορίων κλείνουν εξωτερικούς χώρους με πλαϊνές τέντες, και έτσι δημιουργούνται εστίες υπερμετάδοσης. Ενώ πρόκειται στην ουσία για κλειστούς χώρους, το κενό στην ισχύουσα νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες του κλάδου να δηλώνονται ως ανοιχτοί και έτσι να απολαμβάνουν τον καφέ και το φαγητό τους και ανεμβολίαστοι.

Σε αυτό θέλει να βάλει φρένο η επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξωτερικοί χώροι οι οποίοι είναι κλειστοί εντελώς με τέντες γύρω γύρω θα πάψουν να θεωρούνται εξωτερικοί και σε αυτούς θα επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι.



Δηλαδή, οι επιχειρηματίες θα κληθούν να αποφασίσουν αν θέλουν να ανοίξουν τους «κλειστούς» χώρους για να παρέχουν υπηρεσίες και σε ανεμβολίαστους ή θα συνεχίσουν να διατηρούν τους «ανοιχτούς - κλειστούς» χώρους αλλά πλέον μόνο για εμβολιασμένους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ