ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Γκιόλας για λαϊκές αγορές: Για μας προτεραιότητα έχουν οι άνθρωποι του μόχθου και όχι οι άνθρωποι του κέρδους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:42:00 μ.μ. |
Γκιόλας για λαϊκές αγορές: Για μας προτεραιότητα έχουν οι άνθρωποι του μόχθου και όχι οι άνθρωποι του κέρδους
Με αφορμή το υπό ψήφιση Νομοσχέδιο που ουσιαστικά «τελειώνει» τους παραγωγούς και τους μικροεπαγγελματίες από τις Λαϊκές αγορές ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας τάσσεται υπέρ των ανθρώπων που έχουν συνδέσει τη ζωή τους με τη γη και την παραγωγή, καθώς και το μικρεμπόριο, απέναντι σε ένα Νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και το οποίο θα αποτελέσει την ταφόπλακα ενός θεσμού 93 ετών.


· Με ποια αιτιολογία η Ν.Δ. καταργεί ένα Νόμο (Ν.4497/2017) που και η ίδια ψήφισε το 2017;

· Γιατί το Νομοσχέδιο ήρθε προς ψήφιση χωρίς αιτιολογική Έκθεση, γεγονός που είναι πρωτοφανές στον Κοινοβουλευτικό βίο της χώρας;

· Απαράδεκτα τα πρόστιμα που προβλέπονται για όσους υποπέσουν σε ήσσονος σημασίας παραπτώματα. Το ποσό των 3.000 ευρώ αλλά και η ανάκληση της αδείας θεωρούνται τουλάχιστον εξοντωτικά.

· Ο απαράδεκτος αυτός Νόμος θα καταπέσει όχι μόνο επειδή είναι παντελώς άδικος αλλά και για λόγους ισονομίας. Σε κανέναν άλλο επαγγελματικό κλάδο δεν υπάρχουν αυτές οι δεσμεύσεις και ποινές.

· Η μετατροπή της Άδειας παραγωγού σε Άδεια επαγγελματία πωλητή, ουσιαστικά μετατρέπει τον παραγωγό σε πωλητή εξαναγκάζοντάς τον να πουλάει τα προϊόντα του μόνο σε χονδρέμπορους, φυσικά σε αισθητά χαμηλότερες τιμές.

· Η ετήσια προκήρυξη για τις θέσεις παραγωγών, αποκλείει τουλάχιστον για ένα εξάμηνο την παρουσία των περισσότερων παραγωγών που δεν έχουν τη δυνατότητα να παράγουν προϊόντα καθ’ όλο το έτος.

· Η Κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει σε κάθε αγρότη και μικρέμπορο, τους οποίους θέλει να μετατρέψει σε «επιχειρηματίες», την «υποχρέωση» να δηλώνουν διαδικτυακά κάθε πρωί την τιμή εκκίνησης και τις ποσότητες του προϊόντος τους, υποχρέωση που αφορά μόνο τις εμπορικές επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 90 εκατ. ευρώ, δηλαδή ουσιαστικά τα σούπερ μάρκετ.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ