ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Γ.Γκιόλας για αγροτική φυλακή Τίρυνθας: "Στα λόγια θα διατηρηθεί, οι πράξεις όμως άλλα προδίδουν"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:27:00 μ.μ. | |
Γ.Γκιόλας για αγροτική φυλακή Τίρυνθας: "Στα λόγια θα διατηρηθεί, οι πράξεις όμως άλλα προδίδουν"
Την 29η Σεπτεμβρίου απαντήθηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο η από 6-9-21 και με αριθμό 8762 Ερώτησή μου με θέμα: «Η συντελούμενη συρρίκνωση της Αγροτικής φυλακής Τίρυνθας οδηγεί μαθηματικά στην παρακμή και τη μη βιωσιμότητά της».

Ο κ. Υπουργός στο βασικό και σοβαρότερο ερώτημα απαντά επί λέξει ως εξής: «…τονίζεται ότι σε καμία περίπτωση η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να καταργήσει την Αγροτική φυλακή Τίρυνθας αλλά αντιθέτως θα την ενισχύσει»

Θα θέλαμε πολύ να αποδεχθούμε καλοπροαίρετα την έγγραφη εξαγγελία του κ. Θεοδωρικάκου.

Όμως είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με το νομοθετικό πλαίσιο (ν.4760/2020) που έχει θεσπίσει η Νέα Δημοκρατία και με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα έκτισης ποινής σε αγροτικές φυλακές σε ελάχιστους κρατούμενους.

Τα στοιχεία είναι τραγικά. Σε συνολικό αριθμό 1062 διαθέσιμων θέσεων κράτησης την 1η Μαΐου 2021 διαβιούσαν 474 κρατούμενοι, δηλαδή σε ποσοστό ανερχόμενο στο 45% μόνο, που έκτοτε μειώνεται συνεχώς. Ειδικότερα στην Αγροτική Φυλακή της Τίρυνθας, επί 302 θέσεων, σήμερα το ποσοστό πληρότητας έχει πέσει κάτω από 20%, δηλαδή περί τους 45-50 κρατούμενους.

Κι αυτά παρότι ο ίδιος ο Υπουργός κλείνοντας την απάντησή του αναφέρει ότι: «…από 12-5-2021, με την άρση του μέτρου μη χορήγησης τακτικών αδειών στους κρατούμενους, εκτιμάται ότι ο αριθμός των εργαζομένων κρατούμενων στα Αγροτικά καταστήματα Κράτησης θα επανέλθει σε ικανοποιητικά επίπεδα, για την πλήρη κάλυψη των αναγκών παραγωγικής δραστηριότητας των Αγροτικών Φυλακών».

Αρχικά, από τις 12 Μαΐου έχει παρέλθει μέχρι σήμερα διάστημα πάνω από 4,5 μήνες και απτά αποτελέσματα δεν έχουμε δει.

Αξίζει όμως να προσεχθεί ότι δεν αναφέρει ότι ο αριθμός των κρατούμενων θα καλύψει τις θέσεις αλλά ότι: « θα επανέλθει σε ικανοποιητικά επίπεδα, για την πλήρη κάλυψη των αναγκών παραγωγικής δραστηριότητας των Αγροτικών Φυλακών».

Μισές δηλαδή αλήθειες που κρύβουν τις προθέσεις της Κυβέρνησης, τις οποίες προδίδει ο θεσπισμένος αποκλεισμός σε μεγάλο αριθμό κρατουμένων από τη δυνατότητα έκτισης της ποινής τους σε Αγροτικές φυλακές.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ