ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΥΑ Ναυπλίου: Κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση το νερό στις βρύσες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:07:00 π.μ. | | | |
ΔΕΥΑ Ναυπλίου:  Κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση το νερό στις βρύσες
Με το ίδιο αίσθημα ευθύνης όπως αυτό που επιδείξαμε την 10/09/2021 όταν ενημερώναμε για την ποιότητα του νερού έτσι και σήμερα και αφού έχουμε βεβαιωθεί με πάρα πολλές αναλύσεις σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου μας σας ανακοινώνουμε ότι το νερό που έρχεται στην βρύση μας είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση (πόσιμο).

Σε κάθε περίπτωση όμως σας εφιστούμε την προσοχή για την ορθή και λελογισμένη χρήση του .

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. από την πρώτη στιγμή ενστερνίστηκε το σύνθημα για #ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ_ΣΤΗ_ΒΡΥΣΗ . Αυτή η εμπιστοσύνη χτίζεται καθημερινά κυρίως μέσα από αυτή την υπεύθυνη στάση της Διοίκησης και των στελεχών της όταν μπορεί και ενημερώνει υπεύθυνα για την ποιότητά του νερού που φτάνει στα σπίτια μας και τις επιχειρήσεις μας.

Δεν θα παίξουμε με την υγεία των δημοτών μας .

Το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό και χρειάζεται σοβαρή και υπεύθυνη αντιμετώπιση.


ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΝ


«ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΕΥΑΝ 19/10/2021»

Προς Πρόεδρο ΔΕΥΑΝ κ. Καχριμάνη και Δ/ντη κ. Μαστορίκο

Σήμερα, Τρίτη 19/10/21 ελήφθησαν δείγματα από όλο το δίκτυο ύδρευσης που εξυπηρετείται από τις πηγές της Λέρνης με τα παρακάτω αποτελέσματα:

 

Υπολειμματικό Χλώριο

Ηλεκτρική Αγωγιμότητα

Χλωριούχα

(Cl-)

Μονάδα μέτρησης

mg/l

μS/cm

mg/l

Παραμετρική τιμή

>0.20

2.500

250

Ναύπλιο

0,35

806

85

Τολό

0,41

938

128

Βιβάρι

0, 34

1.171

220

Άγιος Αδριανός

0,36

913

116

Ηραίο Μιδέας

0.32

1,227

240


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Ελήφθησαν δείγματα από διάφορα σημεία του δικτύου που τροφοδοτούνται από την πηγή της Λέρνης. Παντού, η ποιότητα του νερού βρέθηκε εντός των ορίων που προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία.

Στην πόλη του Ναυπλίου παρατηρείται ολική αλλαγή της ποιότητας, ακολουθούμενη από το Τολό και τον Άγιο Αδριανό.

Σίγουρα υπάρχει αλλαγή και στα ακρότατα σημεία του δικτύου, στο Βιβάρι της ΔΕ Ασίνης και το Ηραίο της ΔΕ Μιδέας, αλλά με σχετικά υψηλή, εντός των ορίων, συγκέντρωση των χλωριούχων.

Αναμένεται αλλαγή της ποιότητας του νερού και σε αυτές τις περιοχές που θα πιστοποιηθεί από τις αναλύσεις που θα ξαναγίνουν αύριο ώστε να αποτυπωθεί η περεταίρω βελτίωση της ποιότητας του νερού. Οι περιοχές αυτές αποτελούν και τα σημεία με την μικρότερη κατανάλωση και άρα αργεί περισσότερο η ανανέωση του νερού που υπάρχει ήδη στο δίκτυο.

Συμπερασματικά, η ποιότητα νερού βρίσκεται πλέον εντός των ορίων που ορίζει η νομοθεσία σε όλες τις περιοχές που υδρεύονται από τις πηγές της Λέρνης. Μένει μόνο να πιστοποιηθεί η αλλαγή και στα πιο απομακρυσμένα σημεία.

Ναύπλιο 19/10/21

 Πατάτσης Γιώργος
Χημ. Μηχ. ΔΕΥΑΝ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ