ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Γκιόλας: Να δικαιωθεί ο αγώνας των συμβασιούχων εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:43:00 π.μ. | |
Γκιόλας: Να δικαιωθεί ο αγώνας των συμβασιούχων εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ναυπλίου
Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η κυοφορούμενη ανάθεση σε εργολάβο των υπηρεσιών καθαριότητας, φύλαξης και εστίασης στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου.

Οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών αυτών τελούσαν μέχρι τώρα σε καθεστώς συμβάσεων ορισμένου χρόνου, πολλές εκ των οποίων μάλιστα ήσαν μακροχρόνιες κατόπιν συνεχών παρατάσεων και ανανεώσεων, εξυπηρετώντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Μονάδας.

Οι αποφάσεις για υπαγωγή των υπηρεσιών αυτών σε εργολαβικό καθεστώς, είναι απολύτως παράλογες, καταχρηστικές και άδικες. Προφάσεις για εξοικονόμηση χρημάτων είναι προσχηματικές και ανιστόρητες.

Όπως έχει δείξει το παρελθόν οι εργολαβίες που αποτελούσαν πάντα επιλογή των Κυβερνήσεων της ΝΔ είναι κερδοφόρες μόνο για τους εργολάβους και ζημιογόνες για τους εργαζόμενους, που θα περιπέσουν σε εργασιακή ανασφάλεια με σαφή μείωση των αποδοχών τους.

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με υπεύθυνη και επίμονη στάση, ακόμη και μετά από σφοδρές δικαστικές διενέξεις, καθιέρωσε το καλύτερο δυνατό καθεστώς με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Χαιρετίζουμε και συστρατευόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου και Καλούμε τη Διοίκηση της Μονάδας και κατ’ επέκταση το Υπουργείο Υγείας να εγκαταλείψουν την αντεργατική τακτική των εργολαβιών και να προχωρήσουν σε μόνιμες προσλήψεις του αναγκαίου ιατρικού, νοσηλευτικού και εργατικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Ναυπλίου και σε όλες τις Νοσηλευτικές Μονάδες της χώρας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ