ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Επιχειρηματική "απόβαση" από την Κένυα και στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:56:00 π.μ. | | |
Επιχειρηματική "απόβαση" από την Κένυα και στην Αργολίδα
Έντεκα περιφερειάρχες και 41 στελέχη περιφερειών της Κένυας, καθώς και επιχειρηματίες της αφρικανικής χώρας, θα επισκεφθούν την Καλαμάτα και τις άλλες μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, διερευνώντας τις πιθανότητες οικονομικής συνεργασίας σε σειρά τομέων, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια.


Πιο συγκεκριμένα η Περιφέρεια ανακοίνωσε: “Την οργάνωση της υποδοχής πολυμελούς αντιπροσωπείας κυβερνητών / περιφερειαρχών από την Κένυα καθώς και επιχειρηματιών από την χώρα αυτή της ανατολικής Αφρικής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το τριήμερο 3 με 5 Νοεμβρίου, απασχόλησε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, την Τρίτη 26 Οκτωβρίου, στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών.

Η Περιφέρεια θα συνεργαστεί με τα Επιμελητήρια των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων, προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από τη σημαντική αυτή επίσκεψη, σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Στην αποστολή της Κένυας μετέχουν 11 κυβερνήτες (περιφερειάρχες), 41 στελέχη των Περιφερειών της εν λόγω χώρας, επιχειρηματίες, καθώς επίσης και στελέχη του Προξενείου της Κένυας στην Ελλάδα.

Οι αφρικανοί αξιωματούχοι θα βρίσκονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από το απόγευμα της Τετάρτης 3 μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου, επισκεπτόμενοι την Καλαμάτα, την Σπάρτη, την Τρίπολη, το Ναύπλιο, το Αργος και την Κόρινθο, έχοντας επαφές με αυτοδιοικητικούς και επιχειρηματικούς φορείς, επιδιώκοντας συνεργασίες στους τομείς Ενέργειας, Κατασκευών, Αγροτοβιομηχανικού, Διαχείριση Αποβλήτων, Εμπορίου, Πολιτισμού, και Τουρισμού.

Οι Κενυάτες αξιωματούχοι θα έχουν στην διάρκεια της παραμονής τους στην Καλαμάτα συνάντηση με επιχειρηματίες στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει παράθεση γεύματος από τον δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Στην Σπάρτη θα υπάρξει ανάλογη συνάντηση με στελέχη της Περιφέρειας και επιχειρηματίες στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας και παράθεση γεύματος στη συνέχεια, ενώ στην Τρίπολη θα συναντηθούν με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα και επιχειρηματίες της Αρκαδίας και ακολούθως θα παρατεθεί γεύμα.

Την αντιπροσωπεία από την Κένυα θα συνοδεύει κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους 5μελής ομάδα στελεχών της Περιφέρειας, η οποία θα αναλάβει την ενημέρωση των αφρικανών αξιωματούχων”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ