ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Σωτήρια επέμβαση νεαρού κοριτσιού στο Ναύπλιο για ένα μικρό χελωνάκι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:51:00 μ.μ. | | |
Σωτήρια επέμβαση νεαρού κοριτσιού στο Ναύπλιο για ένα μικρό χελωνάκι
Η παρατηρητικότητα ενός νεαρού κοριτσιού στο Ναύπλιο έσωσε τη ζωή μιας μικρής κρασπεδοχελώνας που βρέθηκε να διασχίζει επαρχιακό δρόμο με μεγάλη κίνηση αυτοκινήτων την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου. 

Η μικρή χελώνα περισυνελέγη από το νεαρό κορίτσι και με την βοήθεια της οδηγήθηκε ασφαλής και πάλι στη φύση σε σημείο που δεν θα ήταν επικίνδυνο για την ασφάλεια της. 
Η κρασπεδοχελώνα είναι η μεγαλύτερη χερσαία χελώνα από τα 3 είδη που υπάρχουν στην Ελλάδα με το καβούκι της να φτάνει σχεδόν το μήκος των 40 εκατοστών, με τα αρσενικά άτομα να είναι πιο μεγαλόσωμα σε σχέση με το θηλυκά. Είναι αποκλειστικά φυτοφάγο ζώο. 

Η προστασία της κρασπεδοχελώνας σε εθνικό, κοινοτικό και ευρωπαϊκό επίπεδο είναι ιδιαίτερα «ισχυρή» καθώς περιλαμβάνεται στους καταλόγους συμβάσεων και νόμων ενώ αποτελεί «Είδος Προτεραιότητας» για την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Οι άμεσες απειλές στους πληθυσμούς της σχετίζονται με την πρακτική της συλλογής νεαρών κυρίως ατόμων για κατοικίδια σε αστικές περιοχές και για την πώληση ατόμων σε ιδιωτικές ερπετολογικές συλλογές του εξωτερικού.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ