ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Μανταρίνια: Ξεκίνησε στην Αργολίδα η συγκομιδή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:05:00 π.μ. | | |
Μανταρίνια: Ξεκίνησε στην Αργολίδα η συγκομιδή
Εναρκτήριο λάκτισμα είχαμε την περασμένη εβδομάδα για την προς εξαγωγή συγκομιδή των μανταρινιών στην Αργολίδα με τους πρώιμους τύπους της ποικιλίας κλημεντίνη να κόβονται από τα δέντρα και να αποστέλλονται στις αγορές.

Οι ποσότητες που κόβονται κατά τη δεύτερη εβδομάδα της σεζόν της Αργολίδας χαρακτηρίζονται ικανοποιητικές, οι καρποί που κόπηκαν δεν είχαν ανάγκη να περάσουν πρώτα από τη διαδικασία αποπρασινισμού, ενώ τιμές παραγωγού στέκονται γύρω στα 0,50 ευρώ το κιλό.

Από την άλλη, η συγκομιδή πορτοκαλιών της ποικιλίας ναβαλίνα στην Αργολίδα περιορίζεται σε ελάχιστες ποσότητες και κανείς από τους μεγάλους εξαγωγείς δεν έχει ξεκινήσει ακόμα τις αγορές, με σημαντικές επιχειρήσεις να ετοιμάζονται για τις πρώτες αγορές από την επόμενη εβδομάδα. Έτσι, όποιες μικρές ποσότητες συγκομίζονται αφορούν την τροφοδοσία της εσωτερικής αγοράς, με τις τιμές να κυμαίνονται γύρω από τον άξονα των 0,30 ευρώ το κιλό.

Tην τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου ξεκίνησε η εμπορία των εσπεριδοειδών και στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά με μικρές ποσότητες της ποικιλίας Caffin. Ωστόσο, ο ερχομός του Νοεμβρίου είναι αυτός που φέρνει την ένταση της συγκομιδής, καθώς μπαίνουν στην αγορά και οι κλημεντίνες, οι οποίες αποτελούν και την κυριότερη ποικιλία. Όσον αφορά τα πορτοκάλια, η συγκομιδή τους θα ξεκινήσει γύρω στις 4-5 Νοεμβρίου με τις ναβαλίνες.

Τέλος, η συγκομιδή από τα κτήματα της Άρτας ξεκινά την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, καθώς τότε οι ναβαλίνες και οι κλημεντίνες της περιοχής θα έχουν φτάσει στο κατάλληλο επίπεδο ωρίμανσης. Τα εσπεριδοειδή αυτά θα περάσουν πρώτα από διαδικασία αποπρασινισμού και θα κατευθυνθούν απευθείας στις εξαγωγές.

Πυγή: froutonea.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ