ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Σχολεία: "Καλπάζει" ο κορωνοϊός σε ηλικίες έως 17 ετών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:35:00 μ.μ. | |
Σχολεία: "Καλπάζει" ο κορωνοϊός σε ηλικίες έως 17 ετών
Αμετακίνητο στον αρχικό σχεδιασμό του να κλείνουν τμήματα όταν υπάρχουν 50%+1 κρούσματα σε μια σχολική τάξη παραμένει το υπουργείο Παιδείας παρά το γεγονός ότι οι μολύνσεις στις ηλικίες έως 17 «καλπάζουν»


Η πανδημία του κορωνοϊού «καλπάζει» στην Ελλάδα συμπαρασύροντας στο κύμα αυτό και τα παιδιά αλλά την ίδια στιγμή το υπουργείο Παιδείας επιμένει ότι η τακτική του να κλείνουν τα σχολικά τμήματα μόνο όταν νοσεί με κορωνοϊό το 50%+1 των μαθητών είναι η σωστή.

Την ίδια ώρα, όμως, τις πρώτες 10 ημέρες του Νοεμβρίου οπότε και έχει αρχίσει να αποτυπώνεται με ένταση η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα ο μέσος όρος των κρουσμάτων κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας έως 17 ετών είναι της τάξης των 1.507 μολύνσεων. Ο μέσος αυτός όρος έχει αυξηθεί, μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες καθώς μέχρι τις 7 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, τα κρούσματα στα παιδιά ήταν της τάξης των 1.372 μολύνσεων την ημέρα.

Συγκεκριμένα στις 8 Νοεμβρίου καταγράφηκαν 1.698 κρούσματα στις ηλικίες 0-17 ετών, στις 9 Νοεμβρίου καταγράφηκαν 2.139 κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά και στις 10 Νοεμβρίου ο αριθμός των μολύνσεων που ανακοινώθηκε ήταν 1.634.

Αποτέλεσμα είναι να μεγαλώνει η αγωνία των γονέων που στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία καθώς βλέπουν τα κρούσματα κορωνοϊού να εξαπλώνονται με ραγδαίους ρυθμούς ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού του καθενός που έχει παιδί βρίσκεται πάντα και το ενδεχόμενο επιπλοκών ειδικά σε ηλικίες όπου ο εμβολιασμός δεν προβλέπεται, δηλαδή, στα παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου. Ήδη, δε, έχουν καταγραφεί και αιτήματα ακόμα και ιδιοκτητών παιδικών σταθμών για διεξαγωγή όχι self test αλλά rapid test σε παιδιά ακόμα και κάτω των 5 ετών.

Η θέση του υπουργείου Παιδείας

Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας «οχυρώνεται» πίσω από το αποτέλεσμα των πρωτοκόλλων που έχει επιβάλει και τα οποία μέχρι στιγμής έχουν δώσει διψήφιο αριθμό τμημάτων κλειστών σε όλη την Ελλάδα σε σύνολο 80.000 σχολικών τμημάτων ενώ επικαλείται και τους ειδικούς του υπουργείου Υγείας.

«Το Υπουργείο Παιδείας μετουσιώνει σε πολιτική απόφαση τις εισηγήσεις των ειδικών, σε στενή συνεργασία και με σεβασμό στις επιστημονικές και εμπεριστατωμένες υποδείξεις τους και δεν γίνεται συζήτηση για αναστολή λειτουργίας των σχολείων. Ακολουθούμε την διεθνή τάση και πρακτική για ιδιαίτερα αυξημένο έλεγχο και αυτό αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τον τακτικό έλεγχο μεγάλης μερίδας του πληθυσμού, όπως οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί» δήλωσε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή στο Newsbomb.gr προσθέτοντας:

«Επενδύουμε στη διενέργεια πολλών τεστ, ως τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο για να ανιχνεύσουμε, να απομονώσουμε και, ως εκ τούτου, να περιορίσουμε τη μαζική διασπορά του κορωνοϊού και διασφαλίζουμε τη μέγιστη προστασία της σχολικής κοινότητας».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ