ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

«Σχολείο - Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» το 2ο Λύκειο Ναυπλίου

«Σχολείο - Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» το 2ο Λύκειο Ναυπλίου
Το 2ο ΓΕΛ Ναυπλίου συμμετέχει στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το έτος 2021-2022 «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». 

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί δράση με ένα InfoPoint (ξύλινο σπιτάκι) μετά από ευγενική παραχώρηση του Δήμου Ναυπλιέων. 

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 και την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 κατά τη διάρκεια του «Παλαμήδειου Άθλου», μαθητές και καθηγητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα βρίσκονται στην πλατεία του Δημαρχείου για να ενημερώσουν το κοινό για τη συγκεκριμένη δράση. 

Επίσης, δίπλα στο InfoPoint, θα υπάρχει κάδος ανακύκλωσης για καπάκια, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης του κοινού. 

Μετά το πέρας των 2ήμερων εκδηλώσεων, το InfoPoint-ξύλινο σπιτάκι και ο κάδος ανακύκλωσης θα μεταφερθούν στον αύλειο χώρο του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου. 

Η Διευθύντρια και τα Μέλη του προγράμματος

Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου EPAS
Επιμορφωτική ημερίδα για Λύκεια

Μια ενδιαφέρουσα επιμορφωτική ημερίδα παρακολούθησε διαδικτυακά μία ομάδα καθηγητών/τριών του 2ου Γενικού Λυκείου Ναυπλίου την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 από τις 9.30 π.μ. μέχρι τις 5.45 μ.μ.
Το 2ο ΓΕΛ Ναυπλίου, μαζί με άλλα 79 σχολεία – Λύκεια της χώρας μας συμμετέχει στο Πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» για το σχολικό έτος 2021-2022.

Το εν λόγω Πρόγραμμα, που ξεκίνησε το 2016 με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προτρέπει μαθητές /τριες ( ομάδα από 6 έως 15 μέλη ) και καθηγητές/τριες (ομάδα από 2 έως 10 μέλη) για κάθε σχολείο, να συμμετάσχουν σε μια σειρά δράσεων και δραστηριοτήτων, από τον Νοέμβριο έως τον Μάιο κάθε σχολικής χρονιάς, ώστε να κερδίσουν τον τίτλο ‘’Σχολείο - Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου’’.
Σκοπός του Προγράμματος είναι η αναβάθμιση της γνώσης των νέων γύρω από τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό και τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη. Άλλος βασικός στόχος του Προγράμματος είναι η εξοικείωση των μαθητών με τις βασικές πολιτικές και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους πολίτες. 

Παράλληλα, μέσω του Προγράμματος, οι συμμετέχοντες μαθητές - και καθηγητές - ενθαρρύνονται να υλοποιήσουν δράσεις που βελτιώνουν τη γνώση τους σχετικά με τα οφέλη και τις ευκαιρίες που προσφέρει η συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Επιμορφωτική Ημερίδα EPAS είχε ενημερωτικό στόχο, προκειμένου οι καθηγητές/τριες να γνωρίσουν τις θεματικές της τρέχουσας χρονιάς που καλούνται οι συμμετέχοντες να καλύψουν με συγκεκριμένες δράσεις, τις μορφές αυτών των δράσεων, τις αξίες και τις αρχές που διέπουν την υλοποίηση του Προγράμματος, τα μέσα και τα ψηφιακά εργαλεία που θα έχουν στη διάθεσή τους για την υλοποίησή του.

Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον ταξίδι στην Ενωμένη Ευρώπη και στον κόσμο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που μόλις άρχισε…

Η Διευθύντρια και η Ομάδα του EPAS του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ