ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Γ.Γκιόλας: Είμαστε στο πλευρό των επιχειρηματιών εστίασης και μικρών επιχειρήσεων λιανεμπορίου στη σημερινή απεργία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:41:00 π.μ. | | |
Γ.Γκιόλας: Είμαστε στο πλευρό των επιχειρηματιών εστίασης και μικρών επιχειρήσεων λιανεμπορίου στη σημερινή απεργία
H Eστίαση στενάζει κάτω από το βάρος όχι μόνο της πανδημίας αλλά και των ακατανόητων αποφάσεων της Κυβέρνησης Μητσοτάκη που εφευρίσκει κάθε φορά νέα σκληρότερα μέτρα τα οποία πλήττουν συνεχώς τις επιχειρήσεις εστίασης, που αντιμετωπίζουν πλέον το φάσμα του λουκέτου.

Οι άριστοι της Κυβέρνησης αφού απέτυχαν να εφαρμόσουν ένα Εθνικό σχέδιο εμβολιασμού, παρά τις πανηγυρικές τους ανακοινώσεις, προσπαθούν τώρα να μετατρέψουν τους επιχειρηματίες της εστίασης αλλά και του λιανεμπορίου σε «χωροφύλακες» ανεμβολίαστων, φέρνοντάς τους σε αντιπαράθεση με πλήθος πολιτών, που διαμαρτύρονται για παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων. Η ανευθυνότητα κρυμμένη πίσω από μια καλά οργανωμένη «μετάθεση ευθυνών» εκ μέρους μιας Κυβέρνησης που παρακολουθεί αμέριμνη την αποτυχία σε κάθε της προσπάθεια.

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες συμπολίτες μας κυκλοφορούν στοιβαγμένοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ προκαλούν οι σκανδαλώδεις αποφάσεις με ΚΥΑ υπέρ των Σούπερ μάρκετ, οι οποίες συνθλίβουν τις μικρές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου.

Σήμερα Τρίτη 16 Νοεμβρίου οι επιχειρήσεις εστίασης του νομού Αργολίδας συμμετέχοντας στη γενική απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕΣΕ, κατεβάζουν τα ρολά στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας στους Κυβερνώντες, ζητώντας

*να μην επιστραφούν οι επιστρεπτέες προκαταβολές,

*να συνεχιστεί η επιδότηση ενοικίου,

*να ισχύσει και πάλι η αναστολή συμβάσεων εργασίας,

*να απαλλαγούν από την καταβολή δημοτικών τελών,

*να μειωθεί ο ΦΠΑ στο 6%

*να συνεχιστεί η επιδότηση των δόσεων δανείων και

*να προβλεφθούν νέες χρηματοδοτήσεις, ανάλογες με εκείνες που έγιναν το 2020 και στις αρχές του 2021.

Η σημερινή κινητοποίηση βρίσκει αποδοχή και από άλλους φορείς της περιοχής που έχουν δηλώσει την συμπαράστασή και συμμετοχή τους και μεταξύ αυτών ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπλίου και η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων (Ο.Ε.Β.Ε.) Επαρχίας Άργους.

Τέλος, ο βουλευτής δηλώνει την αμέριστη υποστήριξη του στη σημερινή απεργία των επιχειρηματιών εστίασης και μικρών επιχειρήσεων λιανεμπορίου, υιοθετώντας το δίκαιο των αιτημάτων τους.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ