ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Αστεροειδής έπιασε στον ύπνο τους επιστήμονες - Πέρασε ξυστά από τη γη χωρίς να γίνει αντιληπτός

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:31:00 μ.μ. | | |
Αστεροειδής έπιασε στον ύπνο τους επιστήμονες - Πέρασε ξυστά από τη γη χωρίς να γίνει αντιληπτός
Αστεροειδής στο μέγεθος ενός... ψυγείου πέρασε ξυστά από τη Γη την περασμένη εβδομάδα, με τους αστρονόμους να μην γνωρίζουν την ύπαρξη του αντικειμένου παρά μόνο λίγες ώρες αφότου είχε απομακρυνθεί.


Για τα δεδομένα του γαλαξία μας , ο αστεροειδής βρέθηκε αρκετά κοντά στο να χτυπήσει τον πλανήτη μας . Η τροχιά του διαστημικού βράχου στις 24 Οκτωβρίου υπόλογίστηκε στα 3.000 χιλιόμετρα απόσταση από τη Γη και συγκεκριμένα από την Ανταρκτική.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο αστεροειδής βρέθηκε πιο κοντά στη γη ακόμα κι από ορισμένους δορυφόρους - καθιστώντας τον, τον τρίτο πλησιέστερο αστεροειδή που πέρασε από τον πλανήτη μας χωρίς να τον χτυπήσει, ανέφερε το CNET.

Οι επιστήμονες δεν είχαν γνώση για το αντικείμενο, που ονομάστηκε Αστεροειδής 2021 UA1, επειδή πλησίασε την πλευρά της Γης κατά τη διάρκεια της ημέρας από την κατεύθυνση του ήλιου. Έτσι ο σχετικά μικρός επισκέπτης έμεινε στο σκοτάδι μέχρι περίπου 4 ώρες αφότου πέρασε από το πλησιέστερο σημείο του, σύμφωνα με το CNET.

Αλλά με διάμετρο μόλις 2 μέτρα, ο αστεροειδής UA1 ήταν πολύ μικρός για να αποτελέσει απειλή. Ακόμα κι αν είχε χτυπήσει τη Γη, το μεγαλύτερο μέρος του βραχώδους σώματός του θα είχε καεί στην ατμόσφαιρα πριν προλάβει να χτυπήσει στο έδαφος, ανέφερε το CNET.

Πηγή: Livescience

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ