ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Αγγελική Γιαννικοπούλου - Λούμη: Αυτό που μένει είναι το έργο για τον τόπο!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:51:00 μ.μ. | |
Αγγελική Γιαννικοπούλου - Λούμη: Αυτό που μένει είναι το έργο για τον τόπο!
Αγαπητέ Τάσο,

Με λύπη μου, ως προς τον τρόπο σκέψης σου, παρέλαβα την Πέμπτη το μεσημέρι από το αρμόδιο γραφείο του Δήμου Ερμιονίδας, το έγγραφο σχετικά με την διαγραφή μου από την παράταξη της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ..

Μάλιστα αναφέρεις στο έγγραφό σου πως ο λόγος διαγραφής μου από την παράταξη είναι επειδή αποδέχθηκα την παράταση της θέσης της Αντιδημάρχου, ενώ αυτό ισχύει για όλους τους Αντιδημάρχους αλλά και τα Νομικά πρόσωπα και Επιχειρήσεις του Δήμου Ερμιονίδας και όλων των Δήμων στην Ελλάδα.

Επειδή έχω μάθει στη ζωή μου να λέω τα πράγματα με το όνομά τους, να μην κρατάω κρυφά χαρτιά πίσω από πολιτικές σκοπιμότητες και να σέβομαι την ψήφο των Δημοτών, οι οποίοι με τοποθέτησαν, πρώτη σύμβουλο της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ., στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα θέσω τα γεγονότα από την αρχή.

Στις 27/01/2020 με το υπ. αριθμ. 573/547 έγγραφό σου προς τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Γιάννη Γεωργόπουλο, αναφέρεις πως η Παράταξη της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. , της οποίας είσαι επικεφαλής, για τα επόμενα 4 χρόνια θα στηρίξει την Δημοτική Διοίκηση για την επιτάχυνση του δημοτικού έργου, θα καταθέτει προτάσεις και θα ασκεί έλεγχο, αποδεχόμενος ως παράταξη την πρόταση του Δημάρχου να ορίσει εμένα στην τιμητική θέση της άμισθης Αντιδημάρχου, ισχυροποιώντας έτσι τον νέο μας ρόλο.

Έτσι λοιπόν με την δική σου έγκριση και της παράταξης άρχισα να παράγω έργο και να υπηρετώ τους δημότες από μια θέση ευθύνης, που σύμφωνα με τα λεγόμενά σου και τα δελτία τύπου, το έκανα επιτυχημένα. Στο έγγραφο δεν αναφέρεται χρονικό διάστημα ορισμού μου, αλλά εκτός αυτού, θα σε πληροφορήσω πως σύμφωνα με τον 4625/2019 παρ. 1 Άρθρο 10, η ανωτέρω έγκριση δεν ανακαλείται. Ως εκ τούτου η διαγραφή μου για τον λόγο που εσύ ανέφερες, δεν στέκει.

Στις 31 Αυγούστου 2021, που μάλλον άλλαξε το φεγγάρι, με το υπ. αριθμ. 6449/6355 έγγραφό σου προς τον Δήμαρχο Ερμιονίδας και χωρίς να έχεις πάρει την δική μας έγκριση αφού μέχρι τότε δεν είχες συγκεντρώσει ποτέ την παράταξη, δηλώνεις πως κανένας Δημοτικός Σύμβουλος της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχθεί θέση ευθύνης που διορίζεται από τον Δήμαρχο για το υπόλοιπο της Δημοτικής περιόδου, από 1/9/2021 έως 31/12/2023 σε θέση Αντιδημάρχου.

Ποιον ρώτησες, ποιανού έγκριση πήρες, πότε συγκέντρωσες τους επτά συμβούλους της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. και πως προέκυψε αυτό το έγγραφο, μόνο ένας Θεός ξέρει και εσύ!

Στην μια και μοναδική μεταξύ μας συζήτηση που ακολούθησε αλλά και στις δύο συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε τον τελευταίο μήνα οι επτά Δ.Σ. της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ., μας ανέφερες πως δεν επιθυμείς να γίνει Αντιδήμαρχος κανένας Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης γιατί δεν θέλεις να βοηθήσουμε την Δημοτική Αρχή και πως επιθυμείς να κάνεις αντιπολίτευση με τη σκέψη να διεκδικήσεις για άλλη μια φορά την θέση του Δημάρχου Ερμιονίδας.

Επίσης, μας έκανες ξεκάθαρο πως κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει ως προς την ανάληψη καθηκόντων στην θέση του Προέδρου σε Νομικά Πρόσωπα του Δήμου. Δηλαδή από την θέση του Αντιδημάρχου ασκούμε διοίκηση ενώ από την θέση του Προέδρου Νομικών Προσώπων του Δήμου όχι. Πόσο παράλογο;

Σε ανάρτηση σου στα blogs στις 30/9/2021, αναφέρεις πως τα μόνα έργα και ενέργειες που έχουν γίνει στα δύο χρόνια διοίκησης της παρούσας Δημοτικής Αρχής, έχουν γίνει από τον κ. Φλωρή και την κ. Λούμη, αναγνωρίζοντας δημόσια το έργο μου.

Εγώ λοιπόν σου ξεκαθάρισα τότε, πως αν ποτέ βρεθώ στο δίλλημα να επιλέξω ανάμεσα στην πολιτική σου καριέρα και στο έργο που με ευσυνειδησία αγωνίζομαι να προσφέρω στους δημότες και στον τόπο, σίγουρα θα επιλέξω το δεύτερο. Σου επεσήμανα επίσης πως πάντα ήθελα να προσφέρω σε αυτό τον τόπο και τώρα μου δόθηκε η ευκαιρία να έχω μία άψογη συνεργασία με έναν Δήμαρχο, ο οποίος είναι συναινετικός και δίκαιος και να ασκώ τα καθήκοντά μου κάτω από υγιείς συνθήκες, θα συνεχίσω να το κάνω από όποια θέση ευθύνης και αν βρεθώ. Με θεωρείς επιτυχημένη στο έργο μου αλλά ταυτόχρονα θέλεις να παραιτηθώ από τα καθήκοντά μου. Πόσο οξύμωρο είναι αυτό;

Εγώ αγαπητέ Τάσο δεν θα μπω ποτέ σε καλούπια, παρατάξεις και σε πολιτικάντικες λογικές. Ανήκω στους δημότες που με στηρίζουν με την ψήφο τους, σαν Αγγελική γιατί πιστεύουν στις ικανότητές μου, σαν Αγγελική θέλω να με αντιμετωπίζουν και όχι σαν Αντιδήμαρχο ή μέλος κάποιας παράταξης. Πολιτικός δεν είμαι και το ξέρεις καλά.

Ασχολήθηκα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση με μόνο γνώμονα την προσφορά και όχι την πολιτική καριέρα.

Την ανάκαμψη αυτού του τόπου και όχι το προσωπικό μου πολιτικό συμφέρον.

Μου αρέσει να προσφέρω και αυτό θα συνεχίσω να κάνω.

Όπως προσφέρει και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας Μανώλης Φλωρής με έργα αλλά και ο Δημοτικός Σύμβουλος Άκης Γούτος με την σημαντική συμβολή του στο μεγάλο ζήτημα των απορριμμάτων, μέλη της παράταξης, ο οποίοι δεν υπέγραψαν την διαγραφή μου και τους ευχαριστώ τόσο για την ορθολογική τους σκέψη όσο και για την αναγνώριση της προσφοράς μου.

Μιλάς για άσκηση αντιπολίτευσης όταν οι δύο από τους τέσσερις συμβούλους που υπέγραψαν την διαγραφή μου δεν πατάνε στα Δημοτικά Συμβούλια και θα έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να έχουν κηρυχθεί έκπτωτοι, σύμφωνα με τον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Και έρχονται αυτοί να με διαγράψουν επειδή προσφέρω;

Μιλάς για Παράταξη όταν αυτά τα δύο χρόνια δεν μας κάλεσες ποτέ σε μία συνάντηση και για κανένα θέμα, λάμβανες αποφάσεις μόνος σου στο όνομα της Παράταξης χωρίς να ρωτάς την άποψη μας και συνεργάζεσαι με ανθρώπους από άλλες παρατάξεις χωρίς την συναίνεσή μας, με τους οποίους στο παρελθόν έχουμε έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση.

Για ποια παράταξη λοιπόν μιλάς;

Είναι λυπηρό και απαράδεκτο να με διαγράφεις χωρίς κανένα λόγο, απλά και μόνο για να κάνεις αντιπολίτευση στην Δημοτική Αρχή.

Είναι λυπηρό που έχεις κακούς συμβουλάτορες, δεν βλέπεις το συμφέρον των δημοτών και εκτίθεσαι.

Ο κάθε Δήμαρχος έρχεται και παρέρχεται, το ίδιο και οι παρατάξεις.

Αυτό που μένει είναι το έργο για τον τόπο!

Το έργο για την Ερμιονίδα!

Εγώ αυτό κάνω και αυτό θα συνεχίσω να κάνω! Καλό θα ήταν να κινηθείς και εσύ προς αυτή την κατεύθυνση με προτάσεις όπως αρχικά ξεκινήσαμε, για το καλό του τόπου!

Με εκτίμηση

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ερμιονίδας
Λούμη Γιαννικοπούλου Αγγελική

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ