ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Εργαζόμενοι στον Επισιτισμό Τουρισμό Ναυπλίου: Ο φετινός χειμώνας δεν θα έχει καμία προστασία για τους ανέργους!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:52:00 μ.μ. | | |
Εργαζόμενου στον Επισιτισμό Τουρισμό Ναυπλίου: Ο φετινός χειμώνας δεν θα έχει καμία προστασία για τους ανέργους!
Μετά την νέα ανατίμηση στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, μετά από μία ακόμα σεζόν με δισεκατομμύρια έσοδα για τους ξενοδοχειακούς Ομίλους, παρόλη την πανδημία και για μια ακόμα φορά με υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο, χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι του κλάδου σε όλη την χώρα αλλά και στον νομό θα μείνουν με ελάχιστό ή και χωρίς καθόλου εισόδημα.

Το τελειωτικό χτύπημα στον κλάδο μας, έρχεται από την κυβέρνηση και το υπουργείο εργασίας, καθώς αφήνει χιλιάδες εργαζόμενους χωρίς καμία προστασία. Με απόλυτη συνέπεια ως προς την ικανοποίηση των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας.

Ο φετινός χειμώνας δεν θα έχει ΚΑΜΙΑ προστασία για τους ανέργους!

• Οι εποχικά εργαζόμενοι στον Επισιτισμό μένουν για δεύτερη χρονιά χωρίς δουλειά και χωρίς επίδομα ανεργίας.

• Ενεργοποιείται ο κόφτης των 400 ημερών επιδότησης για τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με αποτέλεσμα οι περσινές παρατάσεις του επιδόματος ανεργίας να αποκλείουν τη συντριπτική πλειοψηφία των εποχικών από τη φετινή επιδότηση.

• Η τροπολογία για τα 50 ένσημα αφήνει εκτός επιδότησης ανεργίας όλους όσοι δεν έχουν προσληφθεί από τους ξενοδόχους το καλοκαίρι του 2021, ακόμη κι αν μονομερώς ανέστειλαν τις συμβάσεις τους, όπως είχαν δικαίωμα, τον Μάη και τον Ιούνη.

• Όσοι δούλεψαν για πρώτη φορά φέτος θα περάσουν χειμώνα χωρίς εισόδημα, αφού δεν έχουν καμιά πρόσβαση σε καμιά επιδότηση του ΟΑΕΔ, γιατί το 2020, με κλειστές επιχειρήσεις, δεν είχαν 80 ημέρες ασφάλισης.

• Και συνολικά όσοι είχαν συμβάσεις σε μονομερή αναστολή είναι αποκλεισμένοι από επιδόματα ασθένειας, ενώ σύντομα θα μείνουν έξω και από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Παίρνουμε δύναμη από τις δυναμικές κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν και βρίσκονται σε εξέλιξη. Από τους διανομείς της efood, που με τον αγώνα τους και την αμέριστη αλληλεγγύη που αυτός ο αγώνας γνώρισε, κατάφεραν να γίνουν αορίστου χρόνου και να διώξουν τον εργολάβο! Από τους εργάτες της Cosco, που μετά το θλιβερό θάνατο συναδέλφου τους έκαναν τη θλίψη και την οργή τους οργανωμένη δύναμη για δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις, προκειμένου να μη «θαφτεί» το γεγονός και να δουλεύουν με ασφάλεια για να γυρνάνε στο σπίτι τους κάθε βράδυ.. Να δουλεύουμε και να αμειβόμαστε αξιοπρεπώς.

Μετά από συλλογικές αποφάσεις σε κλαδικά σωματεία, Ομοσπονδίες Εργατικά Κέντρα που είναι, ζωντανά και πρωτοπόρα, προσφέροντας πραγματική στήριξη στους εργαζόμενους, ετοιμάζεται αντεπίθεση σε όλη την χώρα. Δίνουμε και εμείς το παρόν μας με όλες μας τις δυνάμεις στη συγκέντρωση την Παρασκευή 5/11 στις 6:00μ.μ στην Πλ. Καποδίστρια στο Ναύπλιο.

Καλούμε την Διοίκηση του Σωματείου Υπαλλήλων Καφεζυθεστιατορίων Ξενοδοχείων ύπνου Ναυπλίου μετά από όλες αυτές τις συνεχείς επιθέσεις από την κυβέρνηση και την εργοδοσία στα εισοδήματα μας, να καλέσει Γενική Συνέλευση και να οργανώσουμε την αντεπίθεση του κλάδου μας μπροστά και στην Πανελλαδική κλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Κανένας εργαζόμενος μονός του – κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα!

Οργανώσου στο σωματείο σου, δυνάμωσε το 

Εργαζόμενοι και μέλη του Σωματείου Υπαλλήλων 
Καφεζυθεστιατορίων Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ