ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους μετά το νέο μαύρο ρεκόρ (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:07:00 μ.μ. | | |
Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους μετά το μαύρο ρεκόρ (βίντεο)
Τα νέα μέτρα ειδικών και κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού, παρουσίασε ο υπ. Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενώ πριν λίγο κατεγράφη νέο «μαύρο ρεκόρ» με 6.700 μολύνσεις, 59 νεκρούς και 434 διασωληνωμένους.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε πως παρατηρείται αυξητική τάση της πανδημίας στην πατρίδα μας, όπως και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης. «Η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να ενισχυθεί το ΕΣΥ» είπε ο υπουργός και τόνισε πως έχουν διπλασιαστεί οι ΜΕΘ Covid, σε 1.300, ενώ ενισχύεται και το δυναμικό, με νέους επικουρικούς γιατρούς και 12.000 επικουρικό προσωπικό.

Επιπλέον, όπως τόνισε, κατά την αύξηση της πανδημίας έχουμε έρθει σε πλήρη συνεννόηση με ιδιωτικές κλινικές, έχουν παραχωρηθεί κλίνες για Covid περιστατικά, ενώ δίνουμε κίνητρα στους ιδιώτες ιατρούς να ενταχθούν στο σύστημα. «Είμαστε έτοιμοι αν χρειαστεί και αυτά τα κίνητρα δεν αποδώσουν, να έχουμε και άλλες διαδικασίες» συμπλήρωσε.

Ο Θάνος Πλεύρης τόνισε πως βασικό μας όπλο είναι ο εμβολιασμός. «Όλα τα στοιχεία μας δείχνουν ότι οι συμπολίτες μας που έχουν εμβολιαστεί κινδυνεύουν 30 φορές λιγότερο» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε πως πάνω από το 85% στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, ενώ σε όλους τους δείκτες της βαριάς νοσηλείας οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν περισσότερο.

Το δεύτερο μέτρο θα αφορά τους ελέγχους στα μαγαζιά, όπου συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι αλλά δεν γίνονται ως σήμερα επαρκείς έλεγχοι πιστοποιητικών εμβολιασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας θα ανακοινώσει ότι ξεκινάει πρόγραμμα δραστικών ελέγχων στα μαγαζιά. με αυστηρότατες ποινές για όσους καταστηματάρχες δεν εφαρμόζουν τον κανονισμό και δεν ελέγχουν πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι τα μέτρα που θα ληφθούν δεν θα είναι τιμωρητικά για τους εμβολιασμένους. Ανάμεσα στα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα είναι να γίνονται περισσότερα τεστ, rapid ή μοριακά, από τους πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά συγχρωτίζονται με εμβολιασμένους, δύο ή και τρία την εβδομάδα και με το κόστος να επιβαρύνει τους ίδιους.

Live οι δηλώσεις του υπουργού υγείας

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε τα μέτρα που συζητήθηκαν το μεσημέρι κατά την έκτακτη σύσκεψη με τους λοιμωξιολόγους στο Μαξίμου.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ