ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Ξεκινάει η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών - Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:53:00 π.μ. | | |
Ξεκινάει η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών - Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ
Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών προκειμένου να ενισχυθεί το ΕΣΥ που δοκιμάζεται από την πίεση της πανδημίας του κορονοϊού.
Στο ΦΕΚ γίνεται αναφορά για επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών για τις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας.

Όπως σημειώνεται οι γιατροί που επιστρατεύονται είναι Πνευμονολόγοι, Παθολόγοι και γιατροί Γενικής Ιατρικής.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι ελήφθη για «την ανάγκη αντιμετώπισης της πανδημίας, δεδομένου ότι η τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση της Χώρας, η πληρότητα κλινών κορωνοϊού COVID-19 στην εδαφική περιοχή της 3ης, της 4ης και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και η καθημερινή μετατροπή νέων κλινικών σε κλινικές COVID-19 καθιστούν επιτακτική την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των δημόσιων δομών υγείας, για την περίθαλψη των νοσούντων από κορωνοϊό COVID-19».

Η απόφαση για επιστράτευση ελήφθη καθώς η ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών στην έκκληση του υπουργείου Υγείας δεν βρήκε την αναμενόμενη ανταπόκριση με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι είχαν ανταποκριθεί περίπου 40 γιατροί.

Υπενθυμίζεται ότι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της επίταξης με την αποστολή των σχετικών «φύλλων επιστράτευσης» απαιτούνται περίπου 48 ώρες με όποιον τυχόν αρνείται να συμμορφωθεί να βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών.

Το υπουργείο Υγείας πριν την ενεργοποίηση της διαδικασίας της επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών είχε ανακοινώσει και κίνητρα για τους ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να υπάρξει εθελοντική προσέλευση με τους όρους της σύμβασης των 2000 ευρώ τον μήνα ή των 250 ευρώ ανά 24ωρη εφημερία ενώ υπάρχει και η δυνατότητα part-time απασχόλησης με 1000 ευρώ.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ