ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός «Η θάλασσα που θέλω να έχω!»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:03:00 π.μ. | |
Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός «Η θάλασσα που θέλω να έχω!»
Ο Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός «Η θάλασσα που θέλω να έχω!» εντάσσεται στις εκπαιδευτικές δράσεις του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης και απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στοχεύοντας στην ανάδειξη έργων με θέμα το θαλάσσιο περιβάλλον και την προστασία του.

Με τη συμμετοχή στον διαγωνισμό δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και τις σχολικές μονάδες να ενεργοποιηθούν περαιτέρω πάνω στο ζήτημα της θαλάσσιας ρύπανσης, να συμβάλλουν στην προστασία της και να βραβευτούν για τις προσπάθειές τους.

Συμμετοχές μπορούν να υποβάλουν μαθητές των τάξεων Α-Στ Δημοτικού, Α-Γ Γυμνασίου και Α-Γ Λυκείου είτε ατομικά είτε ομαδικά (ως τάξη) της Ελλάδας και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών.

Στόχοι του Διαγωνισμού
Να γνωρίσουν οι μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης από πλαστικό
Να αναδείξουν το πρόβλημα
Να προτείνουν λύσεις με ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο
Να αποκτήσουν κριτική σκέψη
Να συνεργαστούν
Να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες

Το υλικό που θα παραχθεί από τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων, ατομικά ή ομαδικά, μπορεί να είναι:

Α) Κινηματογραφική αφήγηση – ταινία μικρού μήκους (ελάχιστης διάρκειας 2 λεπτών και μέγιστης διάρκειας 10 λεπτών), ή

Β) κολλάζ φωτογραφιών, ή

Γ) τραγούδι (μουσική αφήγηση).

Όροι, προϋποθέσεις και τεχνικά χαρακτηριστικά

Τα έργα και τα έντυπα συμμετοχής μαθητή & συγκατάθεσης κηδεμόνων θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση nmysirlakis@aclcf.org

Για τα κολλάζ:

Α) Το πρωτότυπο θα πρέπει να αποσταλεί ταχυδρομικά στη διεύθυνση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης Ζαλοκώστα 4, Αθήνα, 10671

Β) φωτογραφικό αντίγραφο θα πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονικά στην διεύθυνση nmysirlakis@aclcf.org

Το οπτικοακουστικό υλικό θα πρέπει να υποβληθεί σε αρχεία της μορφής mp4, avi, vob, wav, mp3, gif, jpg ανάλογα με το παραδοτέο.

Στις φωτογραφίες και τις ταινίες μικρού μήκους δεν επιτρέπεται η απεικόνιση μαθητών και μαθητριών εκτός αν υπάρχει συγκατάθεση του κηδεμόνα. Η συγκατάθεση θα πρέπει να αποδεικνύεται εγγράφως με την υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης, η οποία θα πρέπει να αποστέλεται μαζί με το έργο και το έντυπο συμμετοχής. Σε περίπτωση απουσίας της υπεύθυνης δήλωσης η συμμετοχή δεν θα γίνεται αποδεκτή.

Εάν θα χρησιμοποιηθεί μουσική στα παραδοτέα, δεν θα πρέπει να υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα.

• Καταληκτική ημερομηνία υποβολής για τα παραδοτέα είναι η 10η Απριλίου 2022, με έναρξη την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο 2021.

Κάθε μαθητής μπορεί να υποβάλει έως μία (1) συμμετοχή ανά κατηγορία. Θα βραβευθούν συνολικά 15 έργα.

Τα έργα θα αξιολογηθούν βάσει α)της δημιουργικότητας και πρωτοτυπίας τους, β)της σύνδεσής τους με το ζήτημα της θαλάσσιας ρύπανσης και της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και γ)της συνολικής τους εικόνας.

Τα βραβευμένα έργα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης www.aclcf.org. H βράβευση θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή η οποία θα διανθιστεί με παράλληλες εκδηλώσεις. Πληροφορίες για τη βράβευση θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας Όλες οι συμμετοχές θα λάβουν αναμνηστικό έπαινο για τη συμμετοχή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό μπορείτε να επικοινωνείτε στο email nmysirlakis@aclcf.org ή στο τηλέφωνο 6980096638. Επίσης μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ: https://edu.klimaka.gr/drasthriothtes/diagwnismoi/3512-diagwnismos-idrymatos-lazaridi
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ