ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Παρισιού παρουσίασαν προτάσεις για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:08:00 μ.μ. | | |
Φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Παρισιού παρουσίασαν προτάσεις για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ Ναυπλίου
Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, είκοσι μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες της Ecole Nationale Superiere d’ Architecture Paris που συνοδεύονται από τους καθηγητές τους, παρουσίασαν
στην αίθουσα του Βουλευτικού Ναυπλίου τις σκέψεις τους και τις προτάσεις τους για την αξιοποίηση του ξενοδοχειακού καταλύματος ΞΕΝΙΑ Ναυπλίου.
Η εκδήλωση παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ΄΄XENIA Hotel – Αρχιτεκτονικοί τόποι και διαδρομές΄΄ της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Παρισιού.
Στις εργασίες συμμετείχαν και δέκα φοιτητές του Τμήματος Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που συνοδεύονταν από τους καθηγητές τους.
Στην εκδήλωση παρεβρέθηκε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Γιώργος Χατζόπουλος και ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου Θεοδόσης Σπαντιδέας.  
Αν και οι προτάσεις που παρουσιαστηκαν δεν δεσμεύουν κατά κανένα τρόπο οποιονδήποτε επίσημο φορέα, ήταν πολύ ενδιαφέρον να ακουστούν οι απόψεις μελετητών που βλέπουν το θέμα της αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ από επιστημονική και αρχιτεκτονική σκοπιά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ