ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Σε συλλήψεις θα προχωρούν οι Εισαγγελείς για όσους παροτρύνουν πολίτες να μην εμβολιάζονται

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:34:00 π.μ. | | |
Σε συλλήψεις θα προχωρούν οι Εισαγγελείς για αντιεμβολιαστές που παροτρύνουν πολίτες να μην εμβολιάζονται
Σε συλλήψεις θα προχωρά πλέον η Εισαγγελία για τους αντιεμβολιαστές που παροτρύνουν πολίτες να μην εμβολιάζονται ή να μην δέχονται ιατρικές υπηρεσίες για την πανδημία θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους και των άλλων.


Αυτό θα συμβαίνει καθώς ξεκίνησε η εφαρμογή των νέων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ήδη χθες συνελήφθη ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης, ο οποίος από καιρό πρωτοστατεί σε καμπάνιες αντιεμβολιασμού για τα αδικήματα διασποράς ψευδών ειδήσεων και της διέγερσης σε ανυπακοή.

Η σύλληψή του διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών που διενεργεί σχετικές έρευνες από καιρό για τη δράση αντιεμβολιαστών.

Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση διαβιβάστηκε στις εισαγγελικές αρχές από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγελία με συνημμένα ηλεκτρονικά αρχεία, στα οποία δικηγόρος εμφανίζεται και φέρεται να δηλώνει ότι δεν υπάρχει κορωναϊός, ότι οι διασωληνώσεις των ασθενών γίνονται χωρίς λόγο και ότι τα εμβόλια έχουν παρενέργειες.

Μετά τη διαβίβαση των επίμαχων αρχείων είχε διαταχθεί κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα και έτσι ο δικηγόρος συνελήφθη. Όμως αφέθηκε ελεύθερος λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας, καθώς οι δικηγόροι δεν παραπέμπονται στο Αυτόφωρο και δικάζονται με χωριστή ειδική διαδικασία. Πάντως μετά την άσκηση ποινικής δίωξης αρμοδιότητα για τους δικηγόρους έχει το εφετείο.


Με πληροφορίες από kathimerini.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ