ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Αστεροειδής θα περάσει «ξυστά» από τη Γη το βράδυ της Κυριακής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:31:00 μ.μ. | |
Αστεροειδής θα περάσει «ξυστά» από τη Γη το βράδυ της Κυριακής
Ένας γιγάντιος αστεροειδής αναμένεται να περάσει σχεδόν «ξυστά» από τη Γη το βράδυ της Κυριακής 21 Νοεμβρίου σύμφωνα με τη NASA.

Ο αστεροειδής αποκαλείται «3361 Ορφεύς», ταξιδεύει με ταχύτητα 29.000 χιλιομέτρων την ώρα και, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Independent, είναι τρεις φορές μεγαλύτερος από το Μπιγκ Μπεν. Το εν λόγω αστρονομικό σώμα, σύμφωνα με τηn NASA, βρίσκεται στη λίστα «κοντινής προσέγγισης» του πλανήτη Γη.

O αστεροειδής «3361 Ορφεύς», όπως αναφέρει o Independent, είναι παλιός... γνώριμος της Γης, ωστόσο ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά πριν από 39 χρόνια, το μακρινό 1982 από τους αστρονόμους στο Εθνικό Αστρονομικό Παρατηρητήριο της Χιλής. 

Βρίσκεται σε τροχιά εκατομμύρια χρόνια περνώντας από τον Ήλιο περίπου κάθε 486 μέρες και στο «ταξίδι» του επισκέπτεται τακτικά τον Άρη, την Γη ακόμα και την Αφροδίτη. Έχει «περάσει» ξανά από τη Γη το 1937, το 1978, το 1982 και αναμένεται να συναντηθούμε πάλι σε περίπου 4 χρόνια, το 2025.

Αν και βρίσκεται στην λίστα NΕΟ (Near Earth Objects) της NASA – η οποία συμπεριλαμβάνει τα σώματα σε «κοντινή απόσταση» από τη Γη, η διέλευση του διαστημικού βράχου από τον πλανήτη μας δεν χρειάζεται να μας ανησυχεί μιας και αναμένεται να περάσει μόλις… μερικά εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά μας. Περίπου 5,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ