ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Αναφορά Γκιόλα: Να ισχύει το αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ αδιακρίτως για όλες τις αγροτικές παροχές άρδευσης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:53:00 μ.μ. | | |
Αναφορά Γκιόλα: Να ισχύει το αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ αδιακρίτως για όλες τις αγροτικές παροχές άρδευσης
Αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα κατέθεσε χτες ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, σχετικά με το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Ερμιονίδας και αφορά στο Αγροτικό Τιμολόγιο.


ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΛΑ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: 1. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ κ. ΣΚΡΕΚΑ

ΘΕΜΑ: «ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ»

Έντονα και δικαιολογημένα είναι τα παράπονα των αγροτών της Ερμιονίδας προς την πολιτική που ακολουθεί η ΔΕΗ στο θέμα του «Αγροτικού τιμολογίου», σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΔΕΗ, όταν σε ένα σημείο υδροληψίας υπάρχουν παραπάνω από ένας δικαιούχοι που το χρησιμοποιούν για άρδευση θα πρέπει να κάνουν όλοι δήλωση ΟΣΔΕ, διαφορετικά παύει να ισχύει το Αγροτικό Τιμολόγιο.

Αυτό συνεπάγεται αυτομάτως τεράστια αύξηση στις τιμές του ρεύματος που χρησιμοποιούν οι παραγωγοί, με αποτέλεσμα να καθίσταται ασύμφορη η καλλιέργεια.

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια, ότι ελάχιστα σημεία υδροληψίας έχουν έναν και μοναδικό ιδιοκτήτη και η συντριπτική πλειοψηφία ανήκει σε πολλούς αγρότες που αρδεύουν μεγάλες εκτάσεις και καταφέρνουν να βιοπορίζονται καλύπτοντας τις ανάγκες τους.

Η, το ταχύτερο δυνατόν, επίλυση του ζητήματος θα ανακουφίσει ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας, ανθρώπους που παράγουν και εφοδιάζουν καθημερινά το τραπέζι πολλών συμπολιτών μας με διατροφικά αγαθά.Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και την απάντηση και ενημέρωσή μας επί του εν λόγω θέματος.

Συν:(1) Η με αρ. πρωτ.8563/10/11/2021 επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας κ.Ιωάννη Γεωργόπουλου.

Ο καταθέτων βουλευτής

Γιάννης ΓκιόλαςΕπιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας Ιωάννη Γεωργόπουλου

Κρανίδι 10-11-2021

Θέμα: Αγροτικό τιμολόγιο.

Κύριε Πρόεδρε,

Ως αποδέκτες έντονων παραπόνων και μεγάλης δυσαρέσκειας από πληθώρα αγροτών της Ερμιονίδας, οφείλουμε να σας μεταφέρουμε το πρόβλημα και τη δική μας ανησυχία σχετικά με το ζήτημα που αφορά στο «Αγροτικό τιμολόγιο» των αγροτών της περιοχής μας.

Συγκεκριμένα, σε ένα σημείο υδροληψίας επί του οποίου δικαίωμα άντλησης έχουν παραπάνω από ένας δικαιούχοι, εάν στο σύνολο των δικαιούχων, έστω και ένας δεν δηλώνει αγροτική εκμετάλλευση (ΟΣΔΕ), η υδροληψία παύει να έχει μειωμένο αγροτικό τιμολόγιο.

Το ανωτέρω θέμα , κύριε Πρόεδρε, είναι μείζονος σημασίας και απαιτεί άμεση λύση, καθώς οι καλλιεργητές της μάνας γης, αντιμετωπίζουν το σοβαρό πρόβλημα της λειψυδρίας που επικρατεί στον τόπο μας εδώ και χρόνια, και είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούν από κοινού σημεία υδροληψίας για την κάλυψη των αναγκών τους.

Ως Δημοτική Αρχή στηρίξαμε, στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους αγρότες του τόπου μας, τους ανθρώπους αυτούς που γεμίζουν «τα τραπέζια μας» με τα αγαθά της εύφορης γης μας.

Ελπίζοντας στην άμεση επίλυση αυτού του μείζονος σημασίας θέματος, αναμένουμε την παρέμβασή σας ώστε και αυτοί οι αγρότες να έχουν ίση αντιμετώπιση με τους υπόλοιπους.

Ο Δήμαρχος

Ιωάννης Γεωργόπουλος


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ