ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Νέα μέτρα σε ισχύ από σήμερα σε super market, λιανεμπόριο και κομμωτήρια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:50:00 π.μ. | | | |
Νέα μέτρα σε ισχύ από σήμερα σε super market, λιανεμπόριο και κομμωτήρια
Σε ισχύ από τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου τα νέα μέτρα για τον περιορισμό των πελατών σε καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ τα ξημερώματα με στόχο την αναχαίτιση του πανδημικού κύματος κορωνοϊού.


Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ

Η απόφαση δημοσιεύτηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Πρόκειται για κοινή υπουργική απόφαση που ορίζει ότι από σήμερα Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 στις 06:00 ως την 22η Νοεμβρίου 2021 στις 06:00 την τήρηση αποστάσεων και παρουσίας ενός ατόμου ανά 9 τ.μ. στα καταστήματα τροφίμων. 

Δηλαδή σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κάβες κ.α, όπως νωρίτερα είχε μεταδώσει το ethnos.gr. Η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο των νέων μέτρων κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Τι ισχύει για λιανεμπόριο και κομμωτήρια

Για το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια κ.λπ. συνεχίζει να ισχύει ότι οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο κατάστημα πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης, ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για τον νέο κορωνοϊό (PCR ή rapid test).

Οι ανήλικοι ηλικίας 4 ως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test). Ειδικά για τις υπηρεσίες μανικιούρ, πεντικιούρ, ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών, προβλέπεται η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος από πλεξιγκλάς.

Επιπλέον, από τα σούπερ μάρκετ, το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια απαγορεύεται η πώληση προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση σε μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή-κουρέα. Η πώληση των προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ