ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Βραβείο σε Διεθνές Φεστιβάλ για την ταινία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:54:00 π.μ. | | | |
Βραβείο σε Διεθνές Φεστιβάλ για την ταινία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου
Το Διεθνές Φεστιβάλ Alvorada International School Film Festival (FECEA) που διεξάγεται για 7η συνεχή χρονιά στη Βραζιλία απένειμε το Βραβείο Καλύτερης Σκηνογραφίας (Production Design Award) στην ταινία «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» που δημιούργησαν τη φετινή επετειακή χρονιά οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου σε συνεργασία με τους δασκάλους τους Νίκο Γαλάνη και Νάντια Στρατή.


Το Φεστιβάλ, ένας χώρος διάδοσης και εκτίμησης του οπτικοακουστικού έργου που δημιουργείται σε σχολικό περιβάλλον, επέλεξε να τιμήσει την ελληνική μαθητική ταινία ανάμεσα σε 1400 ταινίες από όλο τον κόσμο που υπεβλήθησαν σε αυτό. Οι όμορφες γραφικές γωνιές του Ναυπλίου που αποτέλεσαν το καλύτερο σκηνικό για τα γυρίσματα της ταινίας όπως και η ενδυμασία των μαθητών – πρωταγωνιστών που σε ταξιδεύει στην εποχή του 1821, εντυπωσίασαν την κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ.

Θυμίζουμε ότι στην ταινία που δημιουργήθηκε λόγω της επετείου των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία, οι μαθητές δραματοποιούν τους γνώριμους σε όλους μας ήρωες του ’21 στο πιο κατάλληλο σκηνικό, στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, εκεί που κυριολεκτικά κάποτε ζούσαν και περπατούσαν. Περνούν από μπροστά μας ο Κολοκοτρώνης, η Μπουμπουλίνα, ο Μιαούλης κι ο Κανάρης, οι Φιλικοί κι άλλοι πολλοί… Κι όλοι αυτοί με φόντο το Παλαμήδι, το Μπούρτζι, την Ακροναυπλία και τη συνοικία του Ψαρομαχαλά.

Μπορείτε να παρακολουθήστε τη βραβευμένη μαθητική ταινία πατώντας εδώ: https://youtu.be/Nry7TaHQA4A

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ