ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Εκδήλωση στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου για τη διάχυση των αποτελεσμάτων της κινητικότητας Erasmus και “TECHNE”

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:56:00 μ.μ. | |
Εκδήλωση στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου για τη διάχυση των αποτελεσμάτων της κινητικότητας Erasmus και “TECHNE”
Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου οργάνωσε εκδήλωση «Το TECHNE στο σχολείο μας», το Σάββατο, 18-12-2021, 09.00 με 12.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημ. Σχ. Ναυπλίου. για τη διάχυση των αποτελεσμάτων της κινητικότητας Erasmus και “TECHNE” δηλαδή «Διδασκαλία μέσω Ψυχαγωγικής Εκπαίδευσης: Κριτική Σκέψη και Ανώτερες Δεξιότητες στη Νέα Εποχή», εγκεκριμένη για το 2020-21.
 
Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί του Σχολείου στην κινητικότητα παρουσίασαν τις ψηφιακές εφαρμογές που μοιράστηκαν με τους μαθητές τους και ενσωμάτωσαν στα μαθήματα και τα σχέδια δράσης.
Οι ωφελούμενοι εκπαιδευτικοί, που παρακολούθησαν τις επιμορφώσεις στην Πορτογαλία, Γαλλία, Τσεχία με θέμα την αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων, κ.κ. Αικατερίνη Αισώπου, Αικατερίνη Δρίτσα, Ευαγγελία Καββαδία, Νίκη Κωνσταντινίδου, Ουρανία Μελά, Κων/νος Πετσιώτης, Γεωργία Τζανή και η Δ/ντρια του Σχολείου, Αργυρή Μπιλιούρη, έφεραν τις γνώσεις στην τάξη, ενσωμάτωσαν ψηφιακά εργαλεία στο μάθημα, έφεραν την καινοτομία στο σχολείο, το παιχνίδι «μπήκε» στο μάθημα και το σχολείο «αναστατώθηκε» δημιουργικά.
Από τις παρουσιάσεις και τη συζήτηση, που ακολούθησε στην εκδήλωση, έγινε κατανοητό ότι τα προγράμματα Erasmus+ κομίζουν ποικίλα οφέλη στο σχολείο – πέραν της επαγγελματικής εξέλιξης των εκπαιδευτικών –, ότι οι εκπαιδευτικοί είναι ικανοί να εισάγουν εκπαιδευτικά ψηφιακά εργαλεία στο μάθημα εφόσον επιμορφωθούν, ότι η διδασκαλία πρέπει να εκσυγχρονιστεί γιατί οι μαθητές μεγαλώνουν στην ψηφιακή εποχή, ότι με καινοτόμες διδακτικές προσεγγίσεις η καθημερινότητα του σχολείου γίνεται ενδιαφέρουσα, ότι οι μαθητές ωφελούνται με τις σύγχρονες διδακτικές προτάσεις και ότι τα σχολεία για να ανταποκριθούν στις εκπαιδευτικές ανάγκες της ψηφιακής εποχής πρέπει να αποκτήσουν την κατάλληλη υποδομή.
Την εκδήλωση, η οποία ήταν ανοιχτή στην εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής, την παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί του σχολείου και τίμησε με την παρουσία της η Διευθύντρια Π.Ε. Αργολίδας, κ. Αικατερίνη Δουράνου.

Αργυρή Μπιλιούρη
ΠΕ 70, Μed Ανθρωπιστικών Σπουδών
Δ/ντρια 4ου Δημ. Σχ. Ναυπλίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ