ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΚΑΦΕΣ - ΣΦΟΛΙΑΤΕΣ

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Μπλόκο στους άνω των 60 σε διασκέδαση και καφέ μετά τις αλλαγές στο πιστοποιητικό νόσησης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:23:00 π.μ. |
Μπλόκο στους άνω των 60 σε διασκέδαση και καφέ μετά τις αλλαγές στο πιστοποιητικό νόσησης
«Ανεμβολίαστοι» θεωρούνται από την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου χιλιάδες πολίτες, τι αλλάζει στο πιστοποιητικό εμβολιασμού και το πιστοποιητικό νόσησης.

Συγκεκριμένα, στους επτά μήνες από την έκδοσή του, το πιστοποιητικό εμβολιασμού παύει να ισχύει για τους πολίτες άνω των 60 ετών που έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Από χθες έληξε η επτάμηνη προθεσμία ως μέγιστο χρονικό όριο απόστασης από την προηγούμενη δόση.

Έτσι, οι άνω των 60 που έχουν κάνει τρίτη δόση θα πρέπει να εκδώσουν το νέο έγγραφο, ενώ όσοι δεν την έχουν κάνει και έχουν παρέλθει επτά μήνες από την προηγούμενη, θα πρέπει να κάνουν rapid test για να μπαίνουν σε κάποιες δραστηριότητες, ενώ αποκλείονται από τους κλειστούς χώρους σε εστίαση, θέατρα, σινεμά, γυμναστήρια.

Το νέο πιστοποιητικό έχει άμεση ισχύ και δεν χρειάζεται να παρέλθει το διάστημα των 14 ημερών, όπως ισχύει για τον εμβολιασμό με δύο δόσεις (ή μία, αν πρόκειται για το μονοδοσικό εμβόλιο).

Πού δεν έχουν πρόσβαση από την Δευτέρα 13/12 όσοι άνω των 60 δεν έχουν κάνει τρίτη δόση:
-στα κέντρα διασκέδασης,
-στους κλειστούς (εσωτερικούς) χώρους εστίασης,
-στα θέατρα,
-στους κινηματογράφους,
-στα μουσεία,
-στις εκθέσεις,
-στα συνέδρια,
-στα γυμναστήρια
-στα χιονοδρομικα κέντρα με προυποθέσεις
-στα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα

Rapid test θα χρειάζονται για να μπουν σε:

-στα καταστήματα λιανικού εμπορίου,
-στους ανοικτούς (εξωτερικούς) χώρους εστίασης,
-στα κομμωτήρια,
-στους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους εργασιας
-στην εκπαίδευση
-στους χώρους παροχής υπηρεσιών αισθητικής και άλλους χώρους με συναφείς δραστηριότητες ή παροχής υπηρεσιών
-στους χώρους λατρείας

Αναφορικά με τα πιστοποιητικά νόσησης τα οποία εκδόθηκαν έως τις 30 Οκτωβρίου, θα λήγουν στις 31/1/2022. Όσα πιστοποιητικά εκδόθηκαν από 1/11/21 θα λήγουν επίσης σε τρεις μήνες, όπως αναφέρει η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τη μειωμένη ισχύ του πιστοποιητικού νόσησης στους τρεις μήνες ψηφίστηκε την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στη Βουλή.

Στην τροπολογία αναφέρεται πως το πιστοποιητικό νόσησης θα έχει ισχύ 90 μέρες και από τις διατάξεις εξαιρούνται όσοι για αποδεδειγμένους ιατρικούς λόγους δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο.

«Από τις 13/12, ήδη το έχουμε περάσει με ΚΥΑ, σε περίπτωση που κάποιος άνω των 60 ετών δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση και έχει κλείσει επτάμηνο, στην πραγματικότητα λογίζεται ως ανεμβολίαστος», όπως σημείωσε άλλωστε και ο κ. Πλεύρης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ