ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Πλεύρης: 7 μήνες η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού για όλους χωρίς την τρίτη δόση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:43:00 π.μ. | | |
Πλεύρης: 7 μήνες η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού για όλους χωρίς την τρίτη δόση
Ανακοινώσεις μετά την Πρωτοχρονιά για τα πιστοποιητικά εμβολιασμών προανήγγειλε μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.


Όπως είπε, έχει σχεδόν αποφασιστεί, η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού να είναι επτά μήνες και όσοι δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση θα θεωρούνται ανεμβολιαστοι.

Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας για τους άνω των 50 ετών. «Δεν είμαστε δογματικοί στην υποχρεωτικότητα αλλά εξετάζουμε να επεκταθεί με ηλικιακά κριτήρια».

Για τους ανεμβολίαστους αφήσε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην έχουν πρόσβαση στο μέλλον οι ανεμβολίαστοι ούτε στους εξωτερικούς χώρους και τόνισε ότι αυτό το έχουν ζητήσει ήδη οι ειδικοί.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ακόμα η μεταδοτητικότητα της Όμικρον είναι πολύ μεγάλη και κινείται στις μικρές ηλικίες. Μόλις το 6% των κρουσμάτων αφορά τους άνω των 60 ετών. «Στοίχημα είναι να μην μεταφερθεί από τις μικρές ηλικίες σε γονείς και παππούδες».

Πρόσθεσε ότι περιμένουμε γρήγορα μεγάλη άνοδο της Όμικρον και γρήγορα.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, Αττική και Κρήτη πλήττονται περισσότερο.

Για τα σχολεία, είπε ότι θα ανοίξουν και έαν χρειαστούν παρεμβάσεις στα πρωτοκόλλα θα γίνει βάσει των εισηγήσεων των ειδικών.

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα, επισήαμνε ότι θα ισχύσουν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.«Δεν μιλάμε για παρατεταμενα μέτρα, αν χρειαστει οποιαδήποτε παρέμβαση θα γίνει. Εκτίμησε ωστόσο οτι δεν θα χρειαστεί ιδιαιτερη παράταση καθώς ο κύκλος της όμικρον πιθανόν θα είναι σύντομος»

Υπνεθυμίζεται ότι ο υπουργός θα συναντηθεί με τη Σούπερ Λιγκ στη μια και μιση το μεσημέρι. «Έαν τηρηθούν τα μέτρα, είμαστε διατεθειμενοι άμεσα να συζητήσουμε για αυξηση τη πληρότητας που θα ικανοποιεί και τους φιλάθλους και ομάδες»

Πηγή: skai.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ