ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Τα πρώτα χιόνια αναμένονται στα ορεινά της Αργολίδας το Σαββατοκύριακο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:27:00 μ.μ. | | |
Τα πρώτα χιόνια αναμένονται στα ορεινά της Αργολίδας το Σαββατοκύριακο
Βροχές, χιονόνερο με ισχυρούς βοριάδες 6-7 μποφόρ και χιόνια πιθανώς το Σαββατοκύριακο (18-19/12) συνθέτουν το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού που θα επικρατήσει έως και το τέλος της εβδομάδας.Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Αργολίδας.

Στο newsit.gr μίλησε ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος της ιστοσελίδας meteo.gr, Κώστας Λαγουβάρδος.

«Οι βροχές περιορίζονται κυρίως στην Ανατολική χώρα: Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Σποράδες, Εύβοια, Αττική, Ανατολικό Αιγαίο, Δωδεκάνησα και Κρήτη. Την Τετάρτη (15.12.2021) θα έχουμε και ενίσχυση των ανέμων από βόρειες διευθύνσεις (6-7 μποφόρ), ενώ θα συνεχιστούν και οι βροχές κυρίως στην Κρήτη. Πέμπτη και Παρασκευή θα παραμείνει το κρύο, αλλά θα έχουμε λίγες ασθενείς βροχές στο ανατολικό κομμάτι της Ελλάδας, με εξαίρεση την Κρήτη όπου θα συνεχιστούν οι έντονες βροχοπτώσεις».

Ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος της ιστοσελίδας meteo.gr “χτυπάει το καμπανάκι” για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο: «Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι θα έχουμε επιδείνωση του καιρού. Σημειώθηκαν ήδη χιονοπτώσεις σε Πεντέλη και Πάρνηθα. Θα παραμείνουν οι χαμηλές θερμοκρασίες αλλά θα εντείνονται και τα φαινόμενα. Δηλαδή βροχές, ακόμα και χιόνια στο κεντρικό και νότιο τμήμα της χώρας».

Πιο συγκεκριμένα, ο κος Λαγουβάρδος αναλύει στο newsit.gr, πώς θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα για τα προάστια της Αττικής. Στα Βόρεια Προάστια, όπως στο Γέρακα, την Αγία Παρασκευή, πιθανώς θα δούμε χιόνι το Σαββατοκύριακο. Μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας από τις κανονικές για την εποχή επίπεδα έως και 5-6°C. Στο κέντρο της Αθήνας, ενώ είχαμε μέγιστες θερμοκρασίες 15-16°C, τώρα θα φτάνουν το μέγιστο στους 10°C. Στα βόρεια προάστια το πρωί έχουμε θερμοκρασίες 2-3°C ενώ στο κέντρο του λεκανοπεδίου 6-7°C».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ