ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Παραχωρείται έκταση από το Ταμείο Εθνικής Αμύνης στον Δήμο Ναυπλιέων για δημιουργία σχολικών μονάδων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:36:00 μ.μ. | | |
Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης του Ταμείου Εθνικής Αμύνης και του Δήμου Ναυπλιέων
Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος υπέγραψε σήμερα, Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου μαζί με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτριος Κωστούρος Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης μεταξύ του Ταμείου Εθνικής Αμύνης (ΤΕΘΑ) και του Δήμου Ναυπλιέων, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασίας, η οποία αποσκοπεί αφ’ ενός στην ανάπτυξη περιοχών εντός του Δήμου και αφ’ ετέρου στην αξιοποίηση, κατά τον βέλτιστο τρόπο, της ακίνητης περιουσίας του ΤΕΘΑ.


Παρόντες ήταν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Β’ Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Η συνεργασία μεταξύ ΤΕΘΑ και Δήμου Ναυπλιέων πραγματοποιείται με γνώμονα:

α. Την εξυπηρέτηση λόγων γενικού συμφέροντος, βάσει του στρατηγικού σχεδιασμού των δύο πλευρών και ειδικότερα, την ανάγκη οικονομικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ναυπλιέων, μέσω της βελτίωσης της ποιότητας διαβίωσης των κατοίκων του και αύξησης του τοπικά παραγόμενου εισοδήματος, με τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, σε συνάρτηση με τα οικονομικά και λοιπά οφέλη, τα οποία μπορούν να αποκομίσουν, τόσο ο Δήμος Ναυπλιέων όσο και το ΤΕΘΑ, ως στρατηγικοί εταίροι.

β. Της συνέργειας δύο βασικών θεσμών της Πολιτείας (Ένοπλες Δυνάμεις – Τοπική Αυτοδιοίκηση), αναφορικά με την αξιοποίηση του υφιστάμενου στον Δήμο Ναυπλιέων ακινήτου ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ, συγκεκριμένα τμήματος έκτασης περίπου 160 στρεμμάτων, το οποίο θα αποδεσμευθεί από το ενεργό Στρατόπεδο «ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ».

Τη διαδικασία πολεοδόμησης θα την αναλάβει ο Δήμος Ναυπλιέων, σε στενή συνεργασία με το ΤΕΘΑ, με πρόβλεψη ολοκλήρωσης εντός τριών (3) ετών από την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας & Συναντίληψης.
Στον Δήμο, παραχωρούνται άμεσα, μετά από σχετική απόφαση που θα λάβει η Διοικητική Επιτροπή του ΤΕΘΑ, τριάντα περίπου στρέμματα, για τη δημιουργία σχολικών μονάδων. Έχει προβλεφθεί, τα υπόψη στρέμματα, να περιληφθούν στο συνολικό ποσοστό που θα αποδοθεί, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, στον Δήμο Ναυπλιέων.

Μετά το πέρας της πολεοδόμησης, στο Ταμείο θα αποδοθεί σε οικοδομικά τετράγωνα, με επιλεγμένες χρήσεις γης και όρους δόμησης, περίπου το 50%, από την έκταση των 160.000 τ.μ. Η υπόλοιπη έκταση, θα αποδοθεί στον Δήμο, ως εισφορά σε γη και χρήμα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της σχετικής νομοθεσίας, για την πολεοδόμηση περιοχών.

Κωστούρος: Σήμερα προχωράμε μπροστά.
 
"Με την υπογραφή συμφωνίας πολεοδόμησης του μέρους του Στρατοπέδου Ζησιμόπουλου κάνουμε ένα τεράστιο βήμα και είμαι χαρούμενος γιατί γίνεται πράξη μια από τις δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής.
Είμαστε η Επόμενη Μέρα!

Πολλές ευχαριστίες στον Υπουργό μας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, στον Αντιστράτηγο Αντώνιο Κονδύλη διευθυντή ΤΕΘΑ, όπως και στους , Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και τον Β’ Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση."

Φωτογραφίες: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ