ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Κρατούμενος στις φυλακές Ναυπλίου που κατηγορείται για κατασκοπεία θετικός στον κορωνοϊό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:24:00 π.μ. | | | |
Κρατούμενος στις φυλακές Ναυπλίου που κατηγορείται για κατασκοπεία θετικός στον κορωνοϊό
Πρόκειται για τον γραμματέα του Τουρκικού προξενείου που παραμένει άγνωστο αν θα μεταχθεί στην Ρόδο για την δικάσιμο της 13ης Δεκεμβρίου 2021.

Εμπλοκή στην πρόοδο της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση κατασκοπείας προς όφελος της Τουρκίας σε Ρόδο και Καστελλόριζο, που έχει προσδιορισθεί για την 13η Δεκεμβρίου 2021, σημειώθηκε κατόπιν ενημέρωσης αρμοδίως από τις δικαστικές φυλακές του Ναυπλίου που είναι κρατούμενος, ότι ο κατηγορούμενος 36χρονος γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο, έχει διαγνωσθεί θετικός στον κορωνοϊό από την 3η Δεκεμβρίου 2021.

Με δεδομένο ότι προβλέπεται 10ήμερη καραντίνα των θετικών στον κορωνοϊό, παραμένει άγνωστο αν θα μεταχθεί στο νησί για την δίκη ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιατρός των φυλακών θα διενεργήσει νέο τέστ την 9η Δεκεμβρίου 2021 και αν δεν είναι θετικό θα επιτρέψει την μεταγωγή του.
Σημειώνεται ότι η δίκη προσδιορίστηκε για την 13η Δεκεμβρίου 2021 με δεδομένο ότι λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης του 36χρονου κατηγορούμενου την 18η Δεκεμβρίου 2021 και θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.

Θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να αναβληθεί η δίκη πριν υπάρξει δικαστική κρίση για την ενοχή του ή μη.

Θυμίζουμε ότι ο ανωτέρω μαζί με τον 53χρονο πρώην μάγειρα του πλοίου «Ε/Γ – Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ», κατηγορούνται για υποστήριξη πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, για παραβίαση μυστικών της πολιτείας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και για κατασκοπεία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, με κοινό ενιαίο σκοπό χρήσης για διαβίβαση κρατικών απορρήτων σε άλλον με σκοπό πρόκλησης κινδύνου στα συμφέροντα του κράτους.

Από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου κοινοποιήθηκαν στους πέντε μάρτυρες της πολύκροτης υποθέσεως και στους προσωρινά κρατούμενους κατηγορούμενους οι κλήσεις για τη δίκη.
Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν την 21η Δεκεμβρίου 2020, το βράδυ, προσωρινά κρατούμενοι, μετά την απολογία τους.

Σημαντικά στοιχεία τα οποία διαψεύδουν ουσιωδώς τα όσα αφηγήθηκαν στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι περιλαμβάνονται σε έκθεση του Τμήματος Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών μετά την επεξεργασία των δύο smartphone κινητών των δύο κατηγορούμενων.

Στο κινητό τηλέφωνο του 36χρονου βρέθηκαν μεταξύ άλλων 98 «SMS», 7332 κλησεις, 423 μεταφορτώσεις «downloads» αρχείων, 15 καταχωρήσεις ημερολογίου, 91 αρχεία κειμένου, 33 αρχεία εικόνας και 442 αρχεία ήχου και στο κινητό του 52χρονου 213 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), 900 σύντομα γραπτά μηνύματα, τύπου «SMS», 429 αναζητούμενοι όροι στο διαδίκτυο, 1146 αναγνωριστικά ασυρμάτων δικτύων, 96 εγγραφές αυτόματης συμπλήρωσης, το ιστορικό περιήγησης στο διαδίκτυο, 1404 κλήσεις, 98 μεταφορτώσεις (downloads) αρχείων, 29 λογαριασμοί χρηστών, δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το ιστορικό συνομιλιών, των εφαρμογών «facebook messenger», «native messages», «twitter», «viber» και «whatsapp», 3533 τοποθεσίες, ιστορικό συνομιλιών των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων «ΒiP» και «treema», 342 αρχεία κειμένου, 623 αρχεία εικόνας και 7 αρχεία ήχου.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι από το ιστορικό περιήγησης στο διαδίκτυο του 53χρονου προκύπτει ότι επισκεπτόταν τη σελίδα του Πολεμικού Ναυτικού και προέβαινε σε καταγραφή των χαρακτηριστικών του στόλου, όπως παρουσιάζεται εκεί, προκειμένου να προβαίνει σε αντιπαραβολή με τα όσα είχε καταγράψει ο ίδιος!

Βρέθηκε πλήθος μεταξύ τους συνομιλιών με μηνύματα στα τούρκικα κυρίως, σε διάφορες εφαρμογές επικοινωνίας.

Βρέθηκαν επίσης φωτογραφίες πολεμικών πλοίων και πλοίου της Frontex στο κινητό που ανήκει στον 35χρονο γραμματέα του Τουρκικού Προξενείου.

Ο 53χρονος, χρησιμοποιώντας τη συσκευή κινητού τηλεφώνου του, περιηγείτο στο διαδίκτυο τουλάχιστον από την 09:48 ώρα της ίδιας ημέρας στην επίσημη ιστοσελίδα του Πολεμικού Ναυτικού προφανώς αναζητώντας το προαναφερόμενο σκάφος.

Προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 1 Οκτωβρίου έως 30 Νοεμβρίου 2020 συνομίλησαν μεταξύ τους 61 φορές, ενώ σε 4 συνομιλίες τους και σε ένα μήνυμα (sms) η τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιείται από κεραία που βρίσκεται στο Καστελλόριζο!

Αποστέλλουν 9 SMS μεταξύ τους και κάνουν καθημερινή χρήση υπηρεσίας δεδομένων και πιθανόν να συνομιλούν και να αποστέλλουν μηνύματα μεταξύ τους με την χρήση διάφορων εφαρμογών.

Πηγή:www.dimokratiki.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ