ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία υποδέχθηκαν το νέο χρόνο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:16:00 μ.μ. | | |
Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία υποδέχθηκαν το νέο χρόνο (βίντεο)
Ο πλανήτης υποδέχεται το 2022 και η μία χώρα μετά την άλλη μπαίνουν στο καινούριο έτος. Η αρχή έγινε από τις χώρες της Ωκεανίας.


Η Αυστραλία υποδέχθηκε τον νέο χρόνο με ένα φαντασμαγορικό θέαμα στην γέφυρα, στην περιοχή της Όπερας του Σίδνεϊ το οποίο για υγειονομικούς λόγους οι πολίτες είδαν στην πλειοψηφία από τις τηλεοράσεις τους, αφού περιορίστηκε στο ελάχιστο η παρουσία κόσμου λόγο της πανδημίας.

Μόνο λίγες ώρες πριν από την έναρξη των εορτασμών για τη νέα χρονιά, οι αυστραλιανές υγειονομικές αρχές ανέφεραν 32.000 νέα κρούσματα Covid, πολλά από αυτά στο Σίδνεϊ. Ετσι, το συγκεντρωμένο πλήθος ήταν πολύ μικρότερο από ό,τι στα χρόνια πριν από την πανδημία, όταν συνωστίζονταν μέχρι και ένα εκατομμύριο άτομα.

Λόγω της γεωγραφικής θέσης τους, οι χώρες της Ασίας και της περιοχής του Ειρηνικού είναι οι πρώτες που γιορτάζουν κάθε νέο έτος. Πριν την Αυστραλία προηγήθηκε η Νέα Ζηλανδία. Μια φωτεινή επίδειξη ήταν αυτή που έφερε το νέο έτος στο Ώκλαντ το βράδυ της Παρασκευής.

Οι αρχές ακύρωσαν τα πολλά πυροτεχνήματα για να αποφευχθεί συνωστισμός. Η απόφαση ελήφθη ως προληπτικό μέτρο σε μια χώρα που δεν έχει δει καμία εξάπλωση της παραλλαγής όμικρον στην κοινότητα.
 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ