ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Κρίτων Αρσένης: Η Κυβέρνηση επιμένει στους επικουρικούς ακόμη κι όταν υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να προσληφθούν μόνιμοι ιατροί

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:12:00 π.μ. |
Κρίτων Αρσένης: Η Κυβέρνηση επιμένει στους επικουρικούς ακόμη κι όταν υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να προσληφθούν μόνιμοι ιατροί
Χωρίς ουσιαστική απάντηση στην ερώτηση που έθεσε ο Βουλευτής Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25, κ. Κρίτωνας Αρσένης με θέμα: Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση διαδικασίας κρίσης και επιλογής υποψηφιοτήτων για 2 θέσεις κλάδου ιατρών ΕΣΥ ειδικότητας Χειρουργικής Παίδων στο Γ.Ν.Π.Α «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» ήρθε στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης.


Η ερώτηση αφορούσε 2 θέσεις ειδικότητας χειρουργικής παίδων, του μεγαλύτερου παιδιατρικού νοσοκομείου της χώρας, τις οποίες η ίδια η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη προκήρυξε από τον Φεβρουάριο του 2020 και για τις οποίες 2 σχεδόν χρόνια μετά δεν υπάρχει καμία εξέλιξη.

Ο Βουλευτής του ΜέΡΑ25 ζήτησε εδώ και ένα μήνα με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων να μάθει τους λόγους της καθυστέρησης αυτής, αλλά και της κατάστασης που επικρατεί στην ειδικότητα της Χειρουργικής Παίδων στο Νοσοκομείο Αγ. Σοφία, χωρίς όμως να προσκομισθεί κανένα σχετικό έγγραφο.

Στις επίμονες ερωτήσεις του κ. Αρσένη αναφορικά με το ποιος ευθύνεται για την προκλητική αυτή κωλυσιεργία, ο Υπουργός παραδέχτηκε μεν την καθυστέρηση, απέφυγε δε να δώσει εξηγήσεις, ενισχύοντας τις υποψίες για ενδεχόμενο δόλο στο “πάγωμα” των διαδικασιών. Δεν εξήγησε για ποιο λόγο δεν τηρήθηκαν οι προθεσμίες. Δεν έδωσε καμία απάντηση στο ποιες κινήσεις έχουν γίνει από την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ και τις υπηρεσίες του Υπουργείου.

Ο κ. Αρσένης ζήτησε να μάθει επίσης για ποιο λόγο αγνοήθηκε η επιστολή της Εταιρείας Χειρουργών Παίδων που στάλθηκε προ έτους, με την οποία επισημαίνεται η επείγουσα ανάγκη ολοκλήρωσης των 2 αυτών μόνιμων προσλήψεων. Ο Υπουργός στην απάντηση του κατέφυγε σε υπεκφυγές και αοριστολογίες προφασιζόμενος “υπηρεσιακούς λόγους” για μια καθυστέρηση πλέον δύο ετών, τους οποίους και πάλι επέλεξε να μην εξηγήσει. Στις επισημάνσεις του κ. Αρσένη για την σοβαρή υποστελέχωση του συγκεκριμένου τμήματος, ο κ. Πλεύρης υπεραμύνθηκε της επιλογής της κυβέρνησης να καλύψει τα κενά στην ειδικότητα της παιδοχειρουργικής στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας με προσωρινό επικουρικό προσωπικό. Επιλογή που δείχνει ότι προωθείται από την κυβέρνηση η κάλυψη των κενών με τυχαίες και προσωρινές προσλήψεις με τη χρήση διατάξεων εκτάκτων αναγκών για την πανδημία, αντί με εκλεγμένο μόνιμο προσωπικό ΕΣΥ. Ταυτόχρονα, ο Υπουργός απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα αν προβλέπεται από το νόμο η σύναψη σύμβασης με ιδιώτη ιατρό για την εν λόγω ειδικότητα.

Στο τέλος της συζήτησης ο κ. Αρσένης δήλωσε ότι, “η σχεδόν 2 χρόνια αδικαιολόγητη καθυστέρηση επιβαρύνει την ορθή λειτουργία του τμήματος και κρατά δέσμιους τους υποψήφιους γιατρούς στην επαγγελματική και επιστημονική τους εξέλιξη, ενώ η συστηματική αιμοδότηση με επικουρικό προσωπικό και με αμφιλεγόμενες κατά πως φαίνεται διαδικασίες είναι σκανδαλώδης. Αναμένουμε τα αιτηθέντα έγγραφα μετά και τη δέσμευση του Υπουργού για την προσκόμισή τους”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ