ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Σύλλογοι γονέων εκφράζουν την αγωνία τους για τις ελλείψεις παιδιάτρων στα Νοσοκομεία της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:41:00 π.μ. | | |
Σύλλογοι γονέων εκφράζουν την αγωνία τους για τις ελλείψεις παιδιάτρων στα Νοσοκομεία της Αργολίδας
"Στο Ναύπλιο με παιδί"

Ελεύθερος χρόνος-θάλασσα-βόλτα με ποδήλατο-ελεύθερος χώρος-ήλιος - υγεία να έχουμε. Αρκεί να μην αρρωστήσουμε. Αρκεί να μη χρειαστεί νοσοκομείο, χειρουργείο, νοσηλεία, έκτακτη ή τακτική παιδιατρική εξέταση. Γιατί στην περιοχή μας το 2021 –εν μέσω πανδημίας– στο νοσοκομείου του Ναυπλίου υπάρχει μόνο μία παιδίατρος, ενώ στο νοσοκομείο του Άργους σε λίγο δεν θα υπάρχει κανένας παιδίατρος.


Η θλιβερή αυτή αναλογία, του ενός παιδιάτρου για ολόκληρο το νομό αναδεικνύει μία φρικτή συνθήκη. Η υγεία των παιδιών του Ναυπλίου δεν αντιμετωπίζεται ως δημόσιο αγαθό. Η υγεία και η περίθαλψη των παιδιών μας είναι αφημένη στην τύχη του να μη χρειαστεί άμεση παιδιατρική επέμβαση ένα νεογνό που θα γεννηθεί μη προγραμματισμένα σε ένα από τα δύο νοσοκομεία. Είναι αφημένη στην τύχη του να μην χρειαστεί ένα άρρωστο παιδί πάνω από 60 λεπτά για να φτάσει στο νοσοκομείο της Κορίνθου ή πάνω από 2 ώρες για να φτάσει σε παιδιατρικό νοσοκομείο των Αθηνών.

Όλα τα παιδιά, σε όποιο μέρος της Ελλάδας κι αν μεγαλώνουν δικαιούνται να έχουν πρόσβαση σε δημόσιες δωρεάν δομές υγείας. Όλοι οι γονείς δικαιούμαστε να μην καρδιοχτυπάμε για το τι θα συμβεί αν το παιδί μας αρρωστήσει ή χτυπήσει ξαφνικά.

Ως γονείς και κάτοικοι του Ναυπλίου δεν διαπραγματευόμαστε την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών μας. Δεν αναμένουμε ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ. Ζητάμε με ευθύνη του κράτους την ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν υγείας στο νομό. Απαιτούμε ΑΜΕΣΗ και ΕΠΑΡΚΗ στελέχωση των παιδιατρικών κλινικών σε Ναύπλιο και Άργος.

Οι σύλλογοι γονέων των παιδικών και δημοτικών σταθμών του Δήμου Ναυπλίου, του 1ου Νηπιαγωγείου, του 2ου Νηπιαγωγείου, του 7ου Νηπιαγωγείου και η ομάδα γονέων του 5ου Νηπιαγωγείου του δήμου μας εκφράζουμε την αγωνία για την κατάσταση αυτή. Καλούμε και άλλους συλλόγους να οργανώσουμε κοινές δράσεις, για να ζητήσουμε την άμεση επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος.

Η επιστολή κοινοποιείται προς κάθε υπεύθυνο

Διοίκηση νοσοκομείων Ναυπλίου και Άργους

Υπουργείο Υγείας

Περιφέρεια Πελοποννήσου
 
Δήμο Ναυπλιέων
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ