ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Δημήτρης Κωστούρος: Η υγειονομική κρίση, τα έργα, οι δεσμευσεις και τα χρονοδιαγράμματα για το μέλλον του Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:23:00 μ.μ. | |
Δημήτρης Κωστούρος: Η υγειονομική κρίση, τα έργα, οι δεσμευσεις και τα χρονοδιαγράμματα για το μέλλον του Ναυπλίου
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, μιλώντας στο "e-ota.gr" αναφέρθηκε στο θέμα της πανδημίας και στο πως ο δήμος αντιμετωπίζει την υγειονομική κρίση, ενώ αναλύει τα έργα, τις δεσμευσεις και τα χρονοδιαγράμματα για το μέλλον του Ναυπλίου. Παράλληλα και επ΄ευκαιρίαν των γιορτών καλεί τον κόσμο να επισκεφθεί το Ναύπλιο κάνοντας λόγο για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.
Πως βίωσε την πανδημία η τοπική κοινωνία και πως αυτή επηρέασε τη λειτουργία του έργου σας στο Δήμο Ναυπλιέων;

Η πρωτόγνωρη για όλους μας αυτή κατάσταση, είναι γεγονός πως μας επηρέασε σε όλους τους τομείς . Και σε ατομικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Εμείς ως Δημοτική Αρχή θέσαμε ως προτεραιότητα τη στήριξη των πολιτών αλλά και την ενίσχυση της προστασίας της δημόσιας υγείας. Εντατικοποιήσαμε τις προσπάθειες μας στο τομέα της καθαριότητας και προχωρήσαμε σε τακτικές απολυμάνσεις κοινοχρήστων χώρων. Βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης των πολιτών και με το προσωπικό μας παράδειγμα συμβάλαμε στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας. Σταθήκαμε δίπλα στην τοπική επιχειρηματικότητα και εφαρμόσαμε μέτρα οικονομικής στήριξης των επιχειρηματιών του τόπου μας. Η πανδημία όμως δεν έχει τελειώσει, για αυτό και απαιτείται από όλους μας εγρήγορση και ατομική υπευθυνότητα.

Βρισκόμαστε περίπου στο μέσο της θητείας σας. Ποιες είναι οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής μέχρι τις εκλογές;

Πάρα τις δυσκολίες που προκύπτουν από την πανδημία, είμαι ευτυχής γιατί η καθημερινή δουλειά της Δημοτικής Αρχής δεν σταμάτησε λεπτό. Τηρούμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας, τιμώντας με αυτό τον τρόπο την εμπιστοσύνη που μας έδειξε η τοπική κοινωνία. 

Το Τεχνικό Πρόγραμμα υλοποιείται βάση του χρονοδιαγράμματος που είχαμε εξαγγείλει και καθημερινά προχωρούμε σε μικρές αλλά σημαντικές έκτακτες παρεμβάσεις. Κοιτάξτε ο Δήμος Ναυπλιέων αλλάζει και ομορφαίνει και αυτό είναι κάτι που δεν χωρά αμφισβήτηση. Στη λήξη της παρούσας θητείας θα έχουν υλοποιηθεί σημαντικές και μεγάλες παρεμβάσεις που θα δώσουν μια νέα προοπτική στο τόπο μας. 

Ενδεικτικά επιτρέψτε μου να αναφέρω την ανάπλαση στην Αιγίου, στο ιστορικό κέντρο, στις εμπορικές οδούς της πόλης,τον πολεοδομικό σχεδιασμό, όπως επίσης και την αξιοποίηση του Στρατοπέδου Ζησιμόπουλου για το οποίο πρόσφατα υπεγράφη η από κοινού πολεοδόμηση με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στη συγκεκριμένη περιοχή φιλοδοξούμε ,με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον, να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο λειτουργικό χώρο , ένα κύτταρο εκπαιδευτικής ανάπτυξης και πολιτιστικής δημιουργίας, ένα χώρο πραγματικό πνεύμονα για το Δήμο μας.

Πρόσφατα υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης για την δημιουργία της μαρίνας και δηλώσατε πως η πράξη αυτή είναι μια πολύ καλή μέρα για το δήμο. Γιατί το πιστεύετε αυτό;

Πράγματι για εμάς ήταν μια πολύ καλή μέρα τόσο για εμάς όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Πελοποννήσου. Με την υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε ένα πολύ σοβαρό βήμα για ένα πολύ σημαντικό έργο αυτό της μαρίνας του Ναυπλίου. Ένα έργο αναπτυξιακό που θα αναμορφώσει ολοκληρωτικά την ζωτικής σημασίας και απεριόριστων δυνατοτήτων ενιαία περιοχή του Λιμένος και της Μαρίνας ενώ την ίδια στιγμή θα επιφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη στην τοπική μας οικονομία. 

Βασικός στόχος τέτοιων μεγάλων έργων είναι η αναβάθμιση και η παροχή προς τους πολίτες ποιοτικών και αποτελεσματικών υπηρεσιών, υποβοηθώντας παράλληλα τη γενικότερη οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική αναζωογόνηση του δήμου μας.

Τι σημαίνει για το Ναύπλιο η συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση;

Το Ναύπλιο ως πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος σηματοδοτεί την αρχή και την εξέλιξη του ελληνικού κράτους. Από εδώ ξεκίνησαν όλα και εδώ μπήκαν οι στέρεες βάσεις πάνω στις οποίες φτάσαμε στο σήμερα. Η πανδημία δυστυχώς δεν μας επέτρεψε να τιμήσουμε αυτή την επέτειο όπως θα έπρεπε.

Δεδομένων των συνθηκών όμως αναδείξαμε την ιστορική μας παρακαταθήκη και προσπαθήσαμε να επικαιροποιήσουμε την ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά. Γνωρίζοντας πως τα κράτη είναι η ιστορία τους, όχι μόνο φέτος αλλά διαχρονικά προσπαθούμε να κρατάμε ζωντανή την ιστορική μνήμη πάνω στην οποία θα στηριχτούν οι επιτυχίες του έθνους τα επόμενα 200 χρόνια.

Πλησιάζουν οι εορτές των Χριστουγέννων. Το Ναύπλιο είναι προορισμός χριστουγεννιάτικων διακοπών;

Το Ναύπλιο είναι ένας πανέμορφός προορισμός και τους 12 μήνες του έτους. Άλλωστε στόχος μας είναι, και εργαζόμαστε για αυτό, να τον καταστήσουμε τουριστικό προορισμό για όλες τις εποχές. Είμαστε κοντά στην Αττική με εύκολη και ασφαλή πρόσβαση παρέχοντας παράλληλα υψηλού και ποιοτικού επιπέδου υπηρεσίες. 

Η φιλοξενία των κατοίκων σε συνδυασμό με την πολιτιστική- ιστορική παράδοση δημιουργούν ένα μοναδικό συνδυασμό. Συνεπώς προσκαλώ τους αναγνώστες σας να επιλέξουν αυτά τα Χριστούγεννα το Ναυπλίο. Τους εγγυώμαι πως η διαμονή τους στο τόπο μας θα τους μείνει αξέχαστη.--
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ