ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό Ναυπλίου: Κάτω τα ξερά σας από το δώρο Χριστουγέννων

Εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό Ναυπλίου: Κάτω τα ξερά σας από το δώρο Χριστουγέννων
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι.

Μπήκαμε για τα καλά σε εορταστικούς ρυθμούς, με την πανδημία σε πλήρη εξέλιξη, για μια φορά ακόμα με υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο και με την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της να ανάγουν το πρόβλημα στην «ατομική ευθύνη». 

Με δική μας ευθύνη, λοιπόν, καταφέραμε και βγάλαμε μια καλοκαιρινή σεζόν που καθόλου ζημιογόνα δεν ήταν για τους επιχειρηματίες στον τουρισμό και στον επισιτισμό , τώρα αναμένουμε και την γιορτινή περίοδο να την φέρουμε εις πέρας.

Τώρα είναι η περίοδος για την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων και επιδομάτων, οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να τα εξοφλήσουν στο ακέραιο. Το δώρο συνάδελφοι, υπολογίζεται την χρονική περίοδο από 1η Μαΐου μέχρι και 31 Δεκεμβρίου. Αφορά όλους τους μισθωτούς με σχέσεις εργασίας ωρομίσθιου ή μισθού.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

Τόσο το δώρο Χριστουγέννων όσο και το δώρο του Πάσχα, επιδόματα και προσαυξήσεις είναι κατάκτηση δικιά μας, του οργανωμένου λαϊκού κινήματος μέσα από τα σωματεία με αιματηρούς αγώνες, είναι ο ιδρώτας μας και δεν έχει κανένας δικαίωμα να το κλέβει.

Καλούμε την διοίκηση του Σωματείου Υπαλλήλων Καφεζυθεστιατορίων Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου, να οργανώσει και να αναλάβει την ευθύνη μαζί με την Επιθεώρηση Εργασίας για την εξασφάλιση της καταβολής του δώρου και των επιδομάτων σε όλους τους εργαζόμενους. Είναι σχεδόν πάγιο το φαινόμενο στο Ναύπλιο, στο Τολό και αλλού με εκβιασμούς και με τρομοκρατία οι εργοδότες να ζητούν πίσω από τους εργαζόμενους το δώρο.

Εμείς απαντάμε: Κάτω τα ξερά σας από το δώρο.

Καλούμε τον κάθε εργαζόμενο σε κάθε πόστο στον τουρισμό και επισιτισμό να ορθώσει ανάστημα, να μην επιτρέψει να του κλέβουν το ψωμί από το στόμα. Να μην πληρώσουμε για άλλη φορά ακόμα την κρίση τους με αφορμή την πανδημία.

Απαιτούμε τώρα:

 Το Δώρο Χριστουγέννων, είναι δικός μας ιδρώτας, να καταβληθεί έγκαιρα ολόκληρο και όχι σε δόσεις, με ευθύνη του κράτος και της εργοδοσίας. Ούτε σκέψη για επιστροφή του στους εργοδότες με οποιοδήποτε τρόπο.

 Να δοθεί εδώ και τώρα ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 600 ευρώ για όλους τους ανέργους του κλάδου.

 Υποχρεωτική επαναπρόσληψη όλων όσοι εργάστηκαν το 2019 ή το 2020 χωρίς προϋποθέσεις.

 Καμία αρνητική αλλαγή στους όρους και τις συνθήκες δουλειάς, στα δικαιώματά μας στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας.

 Υπογραφή ΣΣΕ με 5ήμερο, 8ωρο, με αυξήσεις στους μισθούς.

 Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί, οι χρεώσεις και οι διακοπές σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο για όλους τους ανέργους.

 Μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς».

Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές, με υγεία και το νέο έτος να έχουμε περισσότερη αγωνιστική ανάταση.

Μέλη του Σωματείου Καφεζυθεστιατορίων Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου και Εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ