ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Με πρόγραμμα ΠΣΕΑ οι αποζημιώσεις παραγωγών εσπεριδοειδών για τον ανοιξιάτικο παγετό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:06:00 μ.μ. | | |
Με πρόγραμμα ΠΣΕΑ οι αποζημιώσεις παραγωγών εσπεριδοειδών για τον ανοιξιάτικο παγετό
Την πρόταση - σχέδιο για τις αποζημιώσεις παραγωγών εσπεριδοειδών των περιοχών της χώρας, που επλήγησαν από τον ανοιξιάτικο παγετό, ετοίμασε και αποστέλλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Όπως είναι ήδη γνωστό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ, οι καλλιέργειες ήταν σε στάδιο που δεν καλύπτεται από τον ισχύοντα κανονισμό του οργανισμού, οπότε δεν προβλέπεται η καταβολή άμεσης αποζημίωσης από τον Οργανισμό. Το σχέδιο προτείνει ένταξη στο πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων ΚΟΕ (πρώην ΠΣΕΑ).

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, από τον αντιπρόεδρο ΕΛΓΑ, Νίκο Δούκα, ο φάκελος έχει συμπεριλάβει μεταξύ άλλων δέντρων τις ποικιλίες Navelina και Μέρλιν, που υπέστησαν σοβαρές και εκτεταμένες ζημιές στο σύνολο της φετινής παραγωγής.

Σε δήλωσή του ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε: «πιέζουμε για κάθε μορφή στήριξης των παραγωγών μας, η πρόταση να καλυφθούν οι ζημιές από το πρόγραμμα ΚΟΕ είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση αυτή την στιγμή. Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του θέματος και θα ενημερώνουμε έγκαιρα τους παραγωγούς».

Πηγή: agrotypos.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ