ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Πυκνή χιονόπτωση στο Κεφαλόβρυσο Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:09:00 μ.μ. | | |
Πυκνή χιονόπτωση στο Κεφαλόβρυσο Αργολίδας
Πυκνή είναι η χιονόπτωση στο Κεφαλόβρυσο Αργολίδας ενώ οι εικόνες που έρχονται από την περιοχή ειναι μαγευτικές.
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής η χιονόπτωση στην περιοχή του Κεφαλόβρυσου στην Αργολίδα που φέρνει η κακοκαιρία "Κάρμελ" όπως ονομάστηκε από τους μετεωρολόγους
Η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από την εισβολή πολικών αερίων μαζών από τα βόρεια, θα συνοδευτεί από κατά τόπους ισχυρές χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα και ισχυρό παγετό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Λίγα λόγια για το Κεφαλόβρυσο

Το Κεφαλόβρυσο (υψόμ. 770 μ.) είναι οικισμός του νομού Αργολίδας, 48 χλμ. ΒΔ του Ναυπλίου και 5 χιλιόμετρα βόρεια από την έξοδο 7 (Νεοχώρι) του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Πελοποννήσου. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Άργους-Μυκηνών και έχει 53 κατοίκους (2011, αναθεώρηση 2014). 
Το Κεφαλόβρυσο ως το 1927 ονομαζόταν Άνω Μπέλεσι. Με το όνομα αυτό εμφανίζεται για πρώτη φορά στην εκκλησιαστική απογραφή των Βενετών το 1696, στην οποία αναφερθήκαμε. Είναι και η αρχική ιστορική του παρουσία, βάση γραπτών στοιχείων . Από τις 28 Σεπτεμβρίου του 1927(Φ. Ε. Κ. 206Α) μετονομάστηκε «Κεφαλόβρυσο» από την ομώνυμη πηγή.
Στην νότια είσοδο του χωριού βρίσκονται η κεντρική πλατεία του χωριού και οι πηγές του ποταμού Ινάχου. Οι κάτοικοι την πηγή ονομάζουν σήμερα, απλώς «κεφαλάρι». 
Το κεφαλάρι είναι ένα σπήλαιο καρστικού τύπου, από το οποίο εκρέει άφθονο κρύο νερό 11 βαθμών Κελσίου, σε σταθερή θερμοκρασία όλο το χρόνο. Μαζί με τον Ερασίνο ποταμό (Κεφαλάρι Άργους) και τη Λέρνη Μύλων είναι μία από τις τρεις πηγές της επαρχίας Άργους.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ