ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Διπλό άλμα του πληθωρισμού τον Δεκέμβριο - Εκτινάσσονται ξανά οι τιμές σε ρεύμα, φυσικό αέριο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:31:00 μ.μ. | | | |
Διπλό άλμα του πληθωρισμού τον Δεκέμβριο - Εκτινάσσονται ξανά οι τιμές σε ρεύμα, φυσικό αέριο
Κάθε ρεκόρ σπάνε οι τιμές της ενέργειας διεθνώς γεγονός που επηρεάζει άμεσα και την τσέπη των καταναλωτών στην Ελλάδα. Τη Δευτέρα, η τιμή φυσικού αερίου ανά μεγαβατώρα ξεπέρασε τα 145 ευρώ, ενώ τα συμβόλαια της Τρίτης για το ρεύμα έκλεισαν στα για πρώτη φορά στα 342 ευρώ, σπάζοντας κάθε ρεκόρ ακρίβειας.

Η ενεργειακή κρίσή θα κοστίσει περισσότερα από 350 δισ. ευρώ στους Ευρωπαίους πολίτες με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, όπως ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, να επισημαίνουν την ανάγκη δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων λόγω της ακρίβειας.

Πώς θα κινηθεί η επιδότηση ρεύματος τον Δεκέμβριο

Για τον Δεκέμβριο η επιδότηση ρεύματος έφτασε τα 49,5 ευρώ για όλους τους πολίτες ενώ του φυσικού αερίου στα 34 ευρώ. Με την αναστολή τελών χρήσης δικτύου η επιδότηση φτάνει στα 49 ευρώ.

Ωστόσο, όπως δήλωσε στο OPEN, ο πρόεδρος ΙΝΚΑ, «παρόλη την επιδότηση που δίνει η κυβέρνηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, οι λοιπές χρεώσεις στα τιμολόγια δεν επιδοτούνται».

Μπαράζ ανατιμήσεων και στις τιμές βασικών αγαθών

Το Ράλι των αυξήσεων στην ενέργεια έχει επίπτωση και στις τιμές βασικών προϊόντων στα ράφια του σούπερ μάρκετ. Μέσα σε μόλις ένα μήνα:
-το αλεύρι αυξήθηκε από το 1,12 ευρώ στα 1,37 ευρώ
-τα αυγά από το 1,87 στα 2,17 ευρώ
-ο ελληνικός καφές από το 1,25 στο 1,52 ευρώ
-και το ελαιόλαδο από τα 7,61 το λίτρο στα 8,10 ευρώ

Διπλό άλμα του πληθωρισμού τον Δεκέμβριο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, με αυτά τα δεδομένα αλλά και μετά τις ανατιμήσεις φωτιά στην ενέργεια αναμένεται διπλό άλμα του πληθωρισμού τον Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα αναμένεται ο πληθωρισμός τον τελευταίο μήνα του 2021 να φτάσει στο 5%, ενώ τον Ιανουάριο του 2022 στο 6%.

Ο πρόεδρος κεντρικής ένωσης επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, επιβεβαίωσε στο OPEN τη δραματική αυτή εκτίμηση. Με αυτά τα δεδομένα το εορταστικό τραπέζι των Χριστουγέννων θα είναι αυξημένο κατά 5,3 ευρώ σε σχέση με πέρυσι.
Η αντιπολίτευση ζητεί στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Ενίσχυσή των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών από το Ταμείο ανάκαμψης ζήτησαν ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε ημερίδα του συνδέσμου επιχειρήσεων πληροφορικής, άλλα και ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος συναντήθηκε με φορείς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ