ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

«Τα στιβάνια του παππού»: Κρητικό παραμύθι στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:05:00 π.μ. | | |
«Τα στιβάνια του παππού»: Κρητικό παραμύθι στο Ναύπλιο
Παρουσίαση του Βιβλίου-Παραμυθιού «Τα Στιβάνια του Παππού» στο Ναύπλιο, από τον συγγραφέα αυτού Γιάννη Μεγαλακάκη.

Οργάνωση: Στέγη Αθλητισμού & Πολιτισμού Ναυπλίου «Ο Ταξιάρχης» σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Δήμου Ναυπλιέων.

Χώρος Παρουσίασης: Προφήτη Ηλία 6, Νέο Βυζάντιο - ΝΑΥΠΛΙΟ

Ημέρα Εκδήλωσης: Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 | Ώρα Έναρξης: 5:30μμ

Υπεύθυνη Εκδήλωσης: Αγγελική Ταμπάκη (τηλ.6974250233)

Στο χώρο θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή μετάδοσης του Covid-19, ενώ η είσοδος θα επιτρέπεται στους ενήλικες με την επίδειξη πιστοποίησης εμβολιασμού ή νόσησης (με το αντίστοιχο δελτίο ταυτοποίησης) και για τα παιδιά 4-17 ετών με την επίδειξη πρόσφατου self test.
Γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το βιβλίο του καταξιωμένου ερευνητή και δασκάλου κρητικών χορών Γιάννη Μεγαλακάκη

«Τα στιβάνια του παππού» με την εικονογράφηση της Δήμητρας Πέππα το οποίο μόλις κυκλοφόρησε με την υποστήριξη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών.

Τα βασικά μηνύματα του παραμυθιού είναι η αξία της διαχρονίας του ελληνικού πολιτισμού, πώς πρέπει οι σύγχρονοι Έλληνες αλλά και οι μελλοντικές γενιές να ασχοληθούν ουσιαστικά με τον πολιτισμό και το πόσο σημαντικό είναι για ένα παιδί της σύγχρονης εποχής να μαθαίνει και να βιώνει την μουσικοχορευτική παράδοση του τόπου του. Όλα τα ονόματα των ηρώων του παραμυθιού είναι εμπνευσμένα από την ιστορία της Κρήτης. Μέσα από το παραμύθι, το παιδί έχει την ευκαιρία να γνωρίσει σπουδαίες προσωπικότητες της Μεγαλονήσου.

Εκτός από το κείμενο, το πολυτροπικό (καθώς συνδυάζει εικόνα και λόγο), την προσοχή μας αξίζουν και οι υπέροχες εικόνες της Δήμητρας Πέππα, που φιλοτεχνούν το παραμύθι του Γιάννη Μεγαλακάκη. Ανακαλούν στη μνήμη τα παλιά –εξαίρετα- «Αναγνωστικά», τα οποία αποτελούν πλούσια πηγή έρευνας και μελέτης ποικίλων εκδηλώσεων της νεοελληνικής κοινωνίας. Επί πλέον, τα μηνύματα που απορρέουν από τις εικόνες κάθε σελίδας του παραμυθιού του Γιάννη Μεγαλακάκη, προκαλούν ποικίλους συνειρμούς, παραπέμποντας στην παιδική ηλικία κάθε αναγνώστη.

Ο χορός είναι ένα όχημα που κουβαλάει στα πέρατα του κόσμου και μέσα στους αιώνες την ελληνικότητα, τον ελληνισμό και την ελληνική γλώσσα.
Ο μικρός Βιτσέντζος ο οποίος είναι ο πρωταγωνιστής του παραμυθιού θα καταλάβει μέσα από τα στιβάνια ( κρητικές ανδρικές μπότες ) την αξία του πολιτισμού που εκπροσωπεί και τον ουσιαστικό λόγο που κάθε παιδί θα πρέπει να μαθαίνει να χορεύει και να τραγουδάει τους σκοπούς και τους χορούς του τόπου του.

Είναι το τρίτο βιβλίο του Γιάννη Μεγαλακάκη, ο οποίος κλείνει φέτος 25 χρόνια αφιέρωσης στην διδασκαλία και στην μύηση στους χορούς της Κρήτης σε άτομα κάθε ηλικίας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ