ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Στο Ναύπλιο μεταφέρεται οριστικά η έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χειροσφαίρισης

Στο Ναύπλιο μεταφέρεται οριστικά η έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χειροσφαίρισης
Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η μεταφορά της έδρας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χειροσφαίρισης (Mediterranean Handball Confederation) από την Ρώμη στο Ναύπλιο με την υπογραφή του σχετικού μνημονίου από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα , τον Πρόεδρο της MHC Zoran Radojicic και τον Γενικό Γραμματέα της MHC Κώστα Σταματιάδη και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας. (Ο.Χ.Ε.) Κώστα Γκαντή, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη , και του Αντιπρόεδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέλιου Αγγελούδη.

Η MHC αποτελείτε από 26 Ομοσπονδίες Κρατών από την Μεσόγειο , ενώ υπάρχουν και περίπου δέκα ακόμα συνδεδεμένες Ομοσπονδίες Κρατών εκτός Μεσογείου (π.χ. οι Χώρες του Αραβικού Κόλπου)
Η εγκατάσταση της έδρας της MHC στο Ναύπλιο σημαίνει ότι η Αργολίδα καθίσταται πλέον το κέντρο του Μεσογειακού Handball, με πολλές αθλητικές κι όχι μόνο, εκδηλώσεις να διοργανώνονται στο Ναύπλιο ,την Αργολίδα και την Πελοπόννησο γενικότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση της MHC στο Ναύπλιο αποτελεί σημαντικό αθλητικό γεγονός και πολύ μεγάλη επιτυχία του Δήμου Ναυπλιέων αφού πρόκειται για την μοναδική διεθνή Αθλητική Ομοσπονδία με έδρα την χώρα μας και μάλιστα εκτός Αθήνας.

Σημαντικό ρόλο στην μεταφορά της έδρας της MHC στο Ναύπλιο έπαιξαν ο Γενικός Γραμματέας της Ο.Χ.Ε. (Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας) Τάσσος Χειβιδοπουλος ο οποίος έκανε τις σχετικές επαφές με τον Δήμο Ναυπλιέων και την Περιφέρεια Πελοποννήσου που στηρίζουν το εγχείρημα αυτό , ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης που υποστήριξε σθεναρά την μεταφορά στηρίζοντας την ανάπτυξη του αθλήματος στην Περιφέρεια και ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Handball (I.H.F) dr. Mustafa Hasan που έχει επισκεφθεί αρκετές φορές την περιοχή.

Σημαντικό ρόλο επίσης στην απόφαση της μεταφοράς της MHC στο Ναύπλιο έπαιξε και το γεγονός της μεγάλης ανάπτυξης του Handball στην περιοχή, όπου οι επιτυχίες του Διομήδη Άργους , η παρουσία του διαρκώς αναπτυσσόμενου Πολυνίκη Ναυπλίου και η διοργάνωση του Διεθνούς Τουρνουά DANAON CUP κατατάσσουν την Αργολίδα ως μια από τις πιο αναπτυγμένες κυψέλες του αθλήματος του Handball στην Ελλάδα.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ